În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.

Varză dulce cu cârnați afumați

1 varză dulce (cca 1kg)

250 gr cârnați afumați

1 ceapă

1 ardei gras roșu

2 linguri pastă de tomate

1 linguriță boia dulce

3 foi de dafin

50-60 ml Unisol, ulei de primă presă

sare și piper după gust

Mod de preparare

Se toacă varza dulce potrivit, se presară cu puțină sare, apoi se frământă cu mâinile ca să se înmoaie. Se pune Unisol, ulei de primă presă, într-un ceaun, se încinge uleiul, se pune ceapa tăiată mărunt la călit, apoi se adaugă cârnații tăiați bucățele și se lasă câteva minute, astfel încât să fie puțin prăjiți. Se adaugă varza, ardeiul gras tăiat cubulețe și pasta de tomate. Peste ele se toarnă 250 ml de apă fierbinte și se lasă la fiert la foc mic (cca 25 de minute). După ce s-a fiert varza, se adaugă sare și piper după gust, foile de dafin, boia dulce și se mai lasă pe foc (cca 5 minute). Se servește cu mămăliguță și ardei iute.

Poftă bună!