În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.

Tocăniță de cartofi cu costiță afumată

500 g costiță afumată

6 cartofi

2 morcovi

1 ceapă

Câteva fire de pătrunjel

400 ml suc de roșii

1 vârf de cuțit de piper

1 vârf de cuțit de sare

Unisol, ulei de primă presă

Mod de preparare

Se taie costița în bucăți potrivite. Se ia o tigaie, se pun 3-4 linguri de Unisol, ulei de primă presă, se încinge bine și se călesc bucățile de costiță. Se ia o oală și se pun la fiert bucățile de costiță până scade apa (aproximativ 1,5 ore). Între timp, se toacă ceapa mărunt, se dau morcovii pe răzătoare și se taie cartofii cubulețe, apoi se adaugă în oala în care au fiert costițele. Se adaugă și sucul de roșii și 300 de ml de apă, apoi se lasă la fiert până când cartofii sunt moi (fierți bine). Se condimentează cu sare și piper, se presară pătrunjel tocat și se servește cu murături.
Poftă bună!