În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.

Terină cu măr și pișcot de casă

1 kg de mere

1 lingura de Marsala

30 grame de unt

3 oua

2 linguri de zahar

3 linguri de ulei

un varf de lingurita de praf de copt

Mod de preparare

Terina se face dintr-un kilogram de mere tari, nu foarte dulci. Trebuie sa cureti merele de coaja si sa le scoti samburii. Apoi, trebuie sa tai merele cu o razatoare cu lama orizontala, in lamele groase de cel mult doi milimetri.

Topeste 30 de grame de unt si amesteca-l cu o lingura de Marsala sau orice alt vin dulce si licoros. Unge cu acest unt o foaie de copt pe care o asezi intr-o tava de chec. Aseaza merele in straturi, iar la al doilea strat, mai stropeste cu putin unt. Cand ai ajuns sus, acopera tava bine de tot cu folie de staniol, ca sa piarda cat mai putina umezeala.

Pune tava in cuptorul incalzit la 180 de grade Celsius si las-o acolo o ora si jumatate. Pe urma scoate tava, indeparteaza folia si mai coace-o o ora. Scoate-o din forma prin rasturnare, presar-o usor cu o placa nu prea grea (poate fi un tocator), si las-o sa se raceasca.

Piscotul: sparge trei oua (la temperatura camerei), pune-le intr-un bol cu trei linguri de zahar, trei linguri de Unisol si un varf de lingurita de praf de copt.

Sfat: Pentru un plus de naturalete, foloseste oua proaspete si Unisol, obtinut prin simpla presare a semintelor de floarea soarelui.

Bate bine cu un tel, pana se topeste zahărul. Adauga trei linguri de faina si amesteca bine. Toarna compozitia intr-o tava ingusta (10-12 cm) si coace-o 18-20 de minute la 120 de grade Celsius.

Poftă bună!