În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.

Supă de pui cu tăieței

2 linguri ulei Unisol de primă presă

1 găină (1 kg)

2 morcovi medii

1 rădăcină de păstârnac

1 rădăcină de pătrunjel

1 ceapă medie albă

2 felii groase de rădăcină de țelină (cca 2 cm)

Tăieței

Pătrunjel frunze

Sare

Piper

Mod de preparare

Se umple o oală de aproximativ 6 l cu apă rece, se adaugă 1 lingură de sare și bucățile de carne de pui. Se pune oala pe foc mic, iar când începe să fiarbă, se adună spuma formată la suprafață.

Separat, într-o altă oală, se călește ceapa, împreună cu cele 2 linguri de ulei aproximativ 1 minut (până devine aurie), după care se adaugă bucățile de morcov, păstârnac, pătrunjel și țelină. Se adaugă bucațile de carne de pui și apă fierbinte.

Supa de pui se fierbe la foc mic. Este foarte important să nu se fiarbă rapid, în clocote mari, pentru a avea la final o supă cât mai clară.

Când se consideră că au fiert rădăcinoasele și carnea, se adaugă tăiețeii, se mai ține pe foc 2-3 min, după care se stinge focul.