În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.

Șnițele din piept de pui

2 bucăți piept de pui (600-700 gr)

sare, piper

făină

3 ouă

pesmet

Unisol, ulei de primă presă

Mod de preparare

Se taie pieptul de pui în felii cât de cât egale. Se bat ușor feliile de piept (se pot bate cu latul cuțitului, nu neapărat cu ciocanul de bucătărie) pentru a păstra carnea fragedă și suculentă. Se asezonează feliile cu sare și piper pe ambele părți.
Se folosesc trei recipente cu pereți mai înalți una langă alta (de preferat casolete de plastic, fără capace). Într-una se pune făina, în cea de la mijloc se bat ouăle, iar în cea de-a treia se pune pesmetul.
Fiecare felie de carne se trece pe ambele părți, succesiv, prin cele trei: prin făină, apoi prin oul bătut și prin pesmet.
După ce se trece prin pesmet, se scutură ușor și se așează pe o tavă. De preferat să fie pregătite toate feliile, înainte de a se începe prăjirea.
Se ia o tigaie și se pune Unisol, ulei de primă presă (cam 2 degete), astfel încât carnea să nu atingă fundul tigăii. Prăjirea se face la foc mediu spre mare. Fiecare felie de carne trebuie prajită circa 2 min (până prinde culoare aurie) pe o parte, apoi întoarsă. După prăjire se așează pe șervețele absorbante, apoi se pun pe un platou.
Se pot servi cu ardei copți sau castraveciori murați.

Poftă bună!