În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.

Sarmale de post cu ciuperci și orez

1 varză murată mare

200 g orez cu bob rotund

2 morcovi mari

300 g ciuperci

1 ceapă albă mare

1 ardei gras

150 ml suc de roșii

1 lingură piper boabe

Sare (după gust)

Piper măcinat (după gust)

Unisol cu ierburi aromatice, ardei iute, busuioc și roșii

Mod de preparare

Se curăță ceapa și morcovul și se toacă foarte mărunt (eventual se dă prin răzătoarea cu găuri mari). Se pune Unisol cu ierburi aromatice, ardei iute, busuioc și roșii într-o tigaie (50 ml) și se adaugă mixul de ceapă și morcov. Se sotează la foc mediu, timp de 3-4 minute.

Se toacă mărunt ciupercile și se adaugă în tigaie. Se condimentează cu sare și piper după gust și se lasă pe foc înca 2-3 minute.
Se adaugă și orezul în tigaie (se spală în prealabil), se amestecă cu restul mixului și se lasă în continuare timp de 2-3 minute. Mixul astfel obținut (umplutura) trebuie să fie foarte bine legată (fără urme de lichid), iar orezul nu trebuie să fie gătit pentru că el va fierbe odată cu sarmalele.

Se lasă umplutura să se răcească. Se iau frunzele mari sau întregi de varză murată și se împăturesc sarmalele. Frunzele mici care rămân se toacă mărunt împreună cu cotorul verzei murate.
Se ia un vas de lut sau o cratiță încăpătoare și se pune un strat de varză murată tocată. Se adaugă și câteva boabe de piper, apoi se pune un strat de sarmale. Printre sarmale se pun felii subțiri de ardei gras. Peste stratul de sarmale se pune iarăși varză tocată, după care se așează un nou strat de sarmale și felii de ardei gras printre ele. Se acoperă cu un nou strat de varză murată tocată.
Se amestecă sucul de roșii cu 150 ml de apă și se toarnă deasupra sarmalelor. Se acoperă cu capac și se pun la cuptor la 180 de grade, pentru aproximativ 2 ore.
Se servesc cu mămăligă și ardei iute.
Poftă bună!