În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.

Saramură de crap

1 crap mare (2,5 – 3 kg)

Ulei Unisol cu ierburi aromatice cu rozmarin, oregano și busuioc

4 ardei kapia roșii

4 ardei iuți

500 gr roșii bine coapte

1 căpățână de usturoi

1 legătură de cimbru proaspăt

1 frunză de dafin

1 legătură de pătrunjel proaspăt

sare

piper negru boabe

1 lingură de oțet

Mod de preparare

Se taie crapul, se eviscerează, se curăță de solzi, se clătește cu apă rece și se tamponează cu șervețele. Se taie medalioane, se presară cu sare și se lasă 10-15 minute. Se ung bucățile de pește cu Unisol, ulei cu rozmarin, oregano și busuoic, apoi se pun pe grătarul bine încins. De jur împrejur se pun roșiile, ardeii kapia și ardeii iuți (roșiile se iau imediat ce au semne de grătar, ardeii atunci când se înmoaie și se pun toate într-un castron cu capac. Peștele se întoarce după 10-12 minute, apoi se scot într-o tavă sau castron cu capac după ce sunt bine făcute.
Se curăță roșiile de coajă și se zdrobesc cu o furculiță, fără a pierde zeama care se scurge din ele. Se curăță usturoiul, se zdrobește și se păstrează separat. Ardeii iuți și kapia se decojesc, se curăță de semințe și se toacă mărunt.
Se pune apă la fiert într-o oală (650-750 ml) și se adaugă boabele de piper, dafinul și cimbrul. Când fierbe apa, se pun roșiile zdrobite (cu tot cu zeama lor) și ardeii tocați. Se oprește focul și se adaugă usturoiul și oțetul.
Se toarnă zeama fierbinte cu tot cu legume peste bucățile de pește fript. Se acoperă cu capac și se lasă la infuzat 15-20 de minute.
Se așează pe un platou întins și se presară pătrunjel verde tocat.
Se servește cu mămăligă.

Poftă bună!