În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.

Salată boeuf

Pentru maioneza clasică:

300 ml ulei Unisol

1 gălbenuș de ou fiert tare

1 gălbenuș crud

Pentru maioneza rapidă:

300 ml ulei Unisol

1 ou crud întreg

Zeama de la jumătate de lămâie

Un praf de sare

Pentru salată:

200 grame carne de vită

100 grame mazăre fiartă

4 cartofi

2 morcovi

o albitură

o ţelină mică

3-4 castraveţi muraţi

3-4 gogoşari în oţet

Mod de preparare

Cartofi, morcovii, albitura și țelina se pun într-un vas la fiert, întregi. Separat, se fierbe carnea și se taie bucăţi după ce s-a răcit. Când legumele au fiert se scot și se lasă la răcit. Se curăță și se taie mărunt și se amestecă într-un vas cu mazărea, carnea, maioneza și sarea, după gust.

Mod de preparare maioneza

Separat, prepară maioneza.
Din prima variantă se face maioneza clasică, amestecând încet cu o lingură de lemn și turnând treptat uleiul.
A doua variantă, se pun toate ingredientele într-un vas înalt pentru mixer vertical și se bat max. 2 minute, maioneza se va lega foarte repede. Dacă este încă moale, se mai adaugă ulei până se întărește. Se pune maioneza peste ingredientele din bol, se adaugă și 2 linguri de mustar, se condimentează după gust cu sare și piper.

Salata se pune la rece pentru cel puțin o oră, după care poate fi servită.