În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.

Prăjitură cu mere

PENTRU ALUAT:

500 g făină

5 g praf de copt

200 ml apă

150 ml Unisol, ulei de primă presă

120 g zahăr

coajă rasă - 1 lămâie

½ linguriță esență de vanilie

PENTRU UMPLUTURĂ:

1 kg mere

2 linguri suc lămâie

180 g zahăr

1 praf de scorțișoară

1 lingură Unisol, ulei de primă presă

1 linguriță griș

Mod de preparare

Se cerne într-un vas făina, praful de copt și un vârf de cuțit de sare. În alt vas se adaugă Unisol, ulei de primă presă, cu apa și zahăr, apoi se toarnă lichidele peste făină și se adaugă coaja de lămâie rasă și esența de vanilie. Se frământă aluatul și se împarte în două parți egale. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt și se întinde aluatul. Se rad merele, se stropesc cu suc de lămâie și se adaugă Unisol, ulei de primă presă și scorțișoară, apoi se călesc timp de 2-3 minute. Se adaugă merele calite peste aluat (dacă este necesar se scurge sucul lăsat de mere), apoi se acoperă cu a doua foaie de aluat și se bagă la cuptorul încins la 180 grade pentru aproximativ 25-30 min.

Poftă bună!