În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.

Prăjitură Albă ca zăpada

INGREDIENTE PENTRU BLAT

10 linguri de lapte

10 linguri de zahăr

1 lingură de bicarbonat de amoniu

550 g de făină

2 ouă

Unisol, ulei de primă presă

INGREDIENTE PENTRU CREMĂ

1 l lapte

8 linguri făină

6 linguri zahăr

200 g unt

1 lămâie (separate coaja rasă și sucul de lămâie)

Zahăr vanilat

Mod de preparare

Se amestecă toate ingredientele pentru foi într-un bol și se adaugă 10 linguri de Unisol, ulei de primă presă.
Se frământă până se obține un blat omogen, potrivit de tare. Se lasă aluatul timp de 30 de minute, după care se împarte în trei părți egale.
Se ia o tavă, se unge cu unt și se tapetează cu făină, apoi se întinde o porție de aluat în tavă și se introduce la cuptor.
Se coace timp de 15 minute (170 grade Celsius), dar NU trebuie rumenită. Se repetă operațiunea cu fiecare porție de aluat.

Se ia un vas și se pune laptele, zahărul, coaja de lămâie și făina (ingredientele pentru cremă) și se amestecă la foc mic, pe aragaz. După ce crema începe să se îngroașe, se lasă la răcit, apoi se adaugă untul (cubulețe) și zeama de lămâie.
Asamblarea prăjiturii: se ia o tavă întinsă și se pune o foaie de aluat peste care se întinde jumătate din crema obținută.
Deasupra se așeaza o altă foaie de aluat și se întinde restul de cremă. La final, peste ultima foaie de aluat se presară zahăr pudră.
Se lasă prăjitura la frigider pentru câteva ore pentru a se înmuia, apoi se taie cubulețe și se servește.
Poftă bună!