În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.

Plăcintă cu dovleac

50 ml ulei Unisol de primă presă

1 pachet de foi de plăcintă

O jumătate de dovleac mediu curățat

100 gr de zahăr

1 linguriță de scorțișoară

Mod de preparare

Dovleacul se dă pe razatoate, se pune într-o cratiță și se călește în ulei Unisol de primă presă. Se adaugă zahărul și scortișoara și se lasă pe foc până se înmoaie dovleacul. Se așază foile de plăcintă într-o tavă de cuptor, două câte două, se ung cu ulei, apoi se adaugă compoziție, apoi iarăși 2 foi de plăcintă unse cu ulei peste care punem iarăși compoziție. Nu este un număr exact de straturi.

Se bagă la cuptorul încins la 160 grade și se lasă până se rumenesc foile de plăcintă. După ce se scoate din cuptor, se presară cu zahăr pudră. Atenție, nu se taie înainte de a se răci.