În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.

Pilaf cu ciocănele de pui

4 ciocănele de pui

1 ceapă mică

1 cană de orez

1 ardei, 1 morcov

sare și piper

Unisol, ulei de primă presă

Mod de preparare

Se spală bine ciocănelele de pui, se tamponează cu un șervețel, si se condimentează dupa preferinte. Se pune Unisol, ulei de primă presă într-o cratiță, se încinge bine, și se adaugă ciocănelele. Se întorc de pe o parte pe alta, până capătă o crustă aurie. Se toarnă puțină apă, se pune capacul și se lasă să se pătrundă carnea. Când carnea este trei sferturi gătită (apa aproape evaporată), se scot din cratiță ciocanelele și se lasă deoparte pentru a se pregăti pilaful. Se toarnă în aceeași cratiță, în care am gătit anterior ciocănelele, 2-3 linguri de ulei Unisol, pentru a căli ceapa, ardeiul și morcovul. Ulterior se adaugă 3 căni de apă și o cană de orez (orezul este foarte bine spălat în prealabil) și se condimentează cu sare și piper. Când apa scade și orezul este aproape fiert, se adaugă ciocănelele, se mai țin aproximativ 5-10 minute pe foc, dupa care se stinge focul și se lasă cratița acoperită. Se servește cu mărar proaspăt tocat și salată de varză.

Poftă bună!