În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.

Musaca de vinete cu carne tocată

2 vinete mari

600 gr carne tocată

250 ml suc de roșii

1 ou

200 gr cașcaval (mozzarella sau parmezan)

150 gr smântână groasă

1 ceapă mare

2-3 căței de usturoi

sare, piper

Unisol, ulei de primă presă cu ierburi aromatice cu roșii, usturoi și busuioc

Mod de preparare

Se îndepărtează coaja vinetelor, apoi se taie rondele sau pe lung. Se presară pe ambele părți cu sare și se lasă aproximativ 30 de minute. Se tapetează o tavă de cuptor cu hârtie de copt, se așează vinetele pe ea, se stropesc cu Unisol, ulei de primă presă cu ierburi aromatice cu roșii, usturoi și busuioc și se bagă la cuptor pentru 10 minute (cât să se înmoaie vinetele).
Se ia o tigaie, se pune Unisol, ulei de primă presă cu ierburi aromatice cu roșii, usturoi și busuioc, se lasă la încins și se adaugă ceapa tăiată rondele și usturoiul mărunțit. Se amestecă și nu se lasă să se prăjească, ci doar să se înmoaie. Se adaugă carnea tocată peste și se continuă să se amestece. Se pune apă fierbinte (100 ml) ca să se desfacă carnea tocată mai bine. Se pune capac și se lasă la înabușit (15-20 min). Se mai adaugă apă, dacă este nevoie.
Se adaugă sucul de roșii, un vârf de linguriță de sare și unul de piper și se mai lasă la înabușit încă 10 min.
Se pregătește o tavă ceramică (25×30 cm) tapetată cu o lingură generoasă de unt si puțin pesmet. Se așează un strat de vinete în tavă, apoi se toarnă carnea din tigaie și se nivelează bine. Se stropește bine cu Unisol, ulei de primă presă cu ierburi aromatice cu roșii, usturoi și busuoic și se presară jumătate din cașcavalul ras, iar deasupra se pune un alt strat de vinete.
Se ia un bol, se răstoarnă smântâna, se sparge oul, se adaugă sare și piper și se amestecă bine. Se adaugă peste vinete într-un strat uniform. Se presară restul de cașcaval.
Se introduce tava la cuptor (180-200 grade Celsius), pentru 20 de minute (cât să se uniformizeze totul bine, iar cașcavalul de deasupra să se topească și să se rumenească).
Se lasă să se răcească puțin, apoi se taie în felii și se servește.

Poftă bună!