În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.

Gogoși pufoase de post

500 g făină alba

15 g drojdie

300 ml apă caldă

esență de vanilie, esență de lamâie, esență de portocale

1 vârf de cuțit de sare

100 g zahăr

Unisol, ulei de primă presă

Mod de preparare

Se pun într-un bol făina, esențele, sarea (este foarte important acest ingredient) și apa caldă și se frământă. Se pun 5 linguri de ulei Unisol puțin încălzit și se amestecă în continuare. Aluatul trebuie să fie foarte moale. Se lasă la crescut până își dublează volumul. Se pune ulei la prăjit într-o tigaie înaltă/ceaun și se pune câte o lingură de aluat. Se lasă să se prăjească bine, pe ambele părți. Se scot gogoșile pe servețele de hârtie, pentru a absorbi uleiul în exces, apoi se tăvălesc prin zahăr. Se servesc calde sau reci.
Poftă bună!