În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.

Ghiveci

3 gogosari mari

1 ardei gras

1 vanata

3 cepe medii

5 catei de usturoi

o ceasca de orez

4 rosii coapte bine

3 linguri de ulei Unisol

Mod de preparare

Pentru a obtine un gust fantastic si, in acelasi timp, o mancare usor de digerat, e important sa ai grija la felul in care gatesti.

Daca oparesti rosiile 30 de secunde in apa clocotita, scapi usor de pielite si poti scoate semintele foarte usor. Vei ramane in felul acesta doar cu pulpa, care, pasata cu mixerul, va intra spre final in compozitia mancarii.

Curata restul ingredientelor si taie-le fasii, respectiv solzi, apoi pune-le la foc pe rand. Mai intai pune ceapa si Unisol in cratita rece, iar cand incepe sa sfaraie, adauga trei linguri de apa. Intr-un sfert de ora pe foc mic, ceapa se inmoaie si devine dulce. E momentul sa adaugi ardeiul si gogosarul, apoi, peste cinci minute, orezul spalat si o cana de apa.

Dupa ce dispare apa din cratita si orezul e pe jumatate facut, pune rosiile zdrobite. Condimenteaza cu sare si piper si lasa mancarea sa scada la consistenta dorita. O mana de patrunjel proaspat tocat, adaugata la final, poate face minuni. Se pastreaza bine in borcane sterilizate. Daca o acoperi cu o pelicula subtire de Unisol inainte de a pune capacul, se pastreaza si mai bine.

Poftă Bună!