În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.

Ghebe cu usturoi și pătrunjel

1kg de ghebe

4-5 catei de usturoi

1 legatura mare de patrunjel

50 ml de ulei Unisol

Mod de preparare

Curata ciupercile de impuritati si de coditele mai batrane, usor lemnoase. Spala-le apoi in mai multe ape si arunca-le intr-o oala in care fierbe apa. Lasa-le sa dea in clocot de doua-trei ori si scurge apa. Taie 4-5 catei de usturoi in solzi fini si toaca o legatură mare de patrunjel proaspat ( trebuie sa obtinem 3-4 linguri de frunze tocate). Pune intr-o cratita patru linguri de Unisol, ghebele, usturoiul si patrunjelul, iar apoi presara o jumatate de lingurita de sare grunjoasa si lasă-le pe foc mic, o jumatate de ceas, suficient cat aromele sa se intrepatrunda cu gustul natural al Unisol, ulei rafinat de prima presa.

Pune ghebele in borcane sterile, toarna Unisol peste ele si strange bine capacele. Tine borcanele peste noapte invelite in stergare fierbinti, acoperite cu o patura si pastreaza-le apoi intr-un loc rece, ferit de lumina.

Poftă bună!