În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.

Dovlecei prăjiți la borcan

2 kg dovlecei

2 cepe

10 căței de usturoi

100 ml oțet

1 lingură sare, piper negru măcinat

2 lingurițe zahăr

leuștean, mărar

Unisol, ulei de primă presă

Mod de preparare

Se spală dovleceii și se taie în rondele de 0,5 cm grosime, apoi se pun într-un bol adânc. Se toarnă Unisol, ulei de primă presă peste rondelele de dovlecei și se amestecă bine. Se ia o tigaie și se încinge bine. Se pun dovleceii din bol și se rumenesc bine pe ambele părți. Se transferă dovleceii prăjiți din nou în bol și se presară sarea. Se taie ceapa în jumătăți și după în felii subțiri (julienne) și se pun în bol. Se taie cățeii de usturoi în rondele mici și se adaugă peste ceapă și dovlecei. Se pun și două lingurițe de zahăr și 1 lingură de piper negru măcinat. Se toarnă oțetul și se amestecă bine cu mâinile toate ingredientele din bol, apoi se acoperă bolul și se lasă între 6 și 8 ore (de preferat peste noapte). După ce dovleceii au absorbit toate aromele, se umplu borcanele. Se adaugă frunze de leuștean sau mărar și se completează cu saramura din bol, se adaugă capacele (înfiletate bine), se așează borcanele într-un vas mare cu apă și se pun la fiert. După ce apa a început să fiarbă, se mai lasă 15 minute. După ce s-au răcit, se pun la păstrat și se deschid la iarnă.

Poftă bună!