În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.

Cornulețe fragede cu ulei și borș

150 ml ulei Unisol de primă presă

25 g drojdie

2 linguri de zahăr

100 ml borș

1 linguriță de coajă de lămâie rasă

1 plic zahăr vanilat

1 praf de sare

300-400 g făină

rahat

zahăr pudră

Mod de preparare

Într-un bol se dizolvă drojdia cu zahărul, se adaugă uleiul, borșul, coajă de lămâie, zahărul vanilat și praful de sare, se amestecă totul iar, cu ajutorul unei spatule sau linguri de lemn, se adaugă treptat făină și se amestecă până se formează un aluat moale și elastic. Aluatul se lasă la crescut acoperit cu o folie transparentă până își dublează volumul. Apoi se întinde o foaie de aluat pe o masă de lucru, se decupează un cerc cu ajutorul unei farfurii.

Se taie cercul de aluat în triunghiuri. Pe fiecare triunghi de aluat se așază câte o bucățică de rahat și se rulează formându-se astfel cornulețele. Acestea se așază rând pe rând în tava pe care s-a pus hârtie de copt.

Se dau cornulețele la cuptor până se rumenesc ușor. După ce se scot din cuptor, se cerne peste ele zahăr pudră.