În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.
INGREDIENTE PENTRU BLAT
2 ouă
500 ml lapte
1 praf de sare
50 g zahăr
Esență de vanilie
120 g făină
1 cub de unt
Unisol, ulei de primă presă
INGREDIENTE UMPLUTURĂ ȘI DECOR
200 g brânză dulce
50 g zahăr
1 linguriță griș
Coajă de lămâie rasă
1 ou
1 ceașcă de afine
100 g smântână
1 linguriță miere
Se ia un bol, se sparg ouăle și se bat bine.
Se adaugă ușor laptele, vanilia, praful de sare și zahărul și se amestecă continuu.
Se adaugă toată făina și se amestecă rapid până se încorporează.
Se ia o tigaie, se pune Unisol, ulei de primă presă, se încinge bine și se adaugă un polonic de compoziție.
Se coace la foc mediu câteva minute. Când începe să se desprindă pe margini și este coaptă, se întoarce rapid și se lasă câteva secunde pane se coace și cealaltă parte. Se repetă operațiunea cu restul compoziției.
Se ia un bol adânc și se amestecă brânza dulce, mierea și coaja de lămâie până se obține o compoziție omogenă.
Se adaugă afinele și se amestecă ușor.
Se întinde compoziția astfel obținută pe fiecare clătită coaptă și se rulează cu grijă.
Se ia un vas termorezistent, se unge cu unt, apoi se adaugă clătitele rulate și se introduce la cuptor pentru 20 de minute, la foc mediu (180 grade).
Se pun câte două pe farfurie, se adaugă smântână pe deasupra și se decorează cu afine și coajă de lămâie rasă. Se servesc calde.
Poftă bună!