În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.

Chiftele în sos de roșii

700 g carne de porc tocată (mix vită și porc)

150 g cartofi fierți

3 ouă

Sare

Piper

Pătrunjel tocat

2 căței de usturoi

1 conservă roșii întregi

1 ceapă medie

150 ml supă vegetală

1 lingură zahăr

Piper boabe

Unisol, ulei de primă presă cu ierburi aromatice, ardei iute, usturoi și roșii

Mod de preparare

Se amestecă carnea tocată cu ouăle, cartofii fierți reci și decojiți și dați prin răzătoare, pătrunjelul tocat, usturoiul dat prin răzătoarea cu găuri mici, sare și piper după gust.
După ce se amestecă bine compoziția, cu mâinile ușor umede se formează chiftelele și se așează în tava de cuptor, tapetată cu hârtie de copt. Se stropesc cu Unisol, ulei cu ierburi aromatice, ardei iute, usturoi și roșii și se coc în cuptorul preîncălzit la 180 grade, pentru circa 25-30 de minute.

După ce s-au rumenit uniform, se scot chiftelele din cuptor și se așează pe o farfurie. Se acoperă farfuria, pentru a rămâne calde.

Se pune Unisol, ulei de primă presă cu ierburi aromatice, ardei iute, usturoi și roșii într-o oală și se încălzește. Se toacă ceapa mărunt și se sotează în oală. Se pasează roșiile din conservă, se amestecă cu supa vegetală și se adaugă în oală.

Se pun și chiftelele în oală, cu grijă, alături de zahăr, sare și piperul boabe. Se acoperă oala cu un capac și se lasă la fiert pentru 15-20 de minute până când sosul de roșii a atins consistența dorită.

De preferat, se servesc calde.
Poftă bună!