În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.

Ulei obținut dintr-o singură presare

Pentru că pui dragoste și tot ce-i mai bun în mâncare, ți-am pregătit mai jos o selecție de rețete speciale pentru mese delicioase în familie.

Rețete gustoase din prima

Într-o tigaie, se toarnă ulei Unisol de primă presă, se călesc ceapă și morcovul tocate mărunt, usturoiul pisat , carnea tocată. Se adaugă condimentele și fasolea, apoi se lasă la foc mic, să se pătrundă compoziția. După ce a fiert carnea, se adaugă și cele 2 linguri de bulion. Dovleacul se taie în 2, se […]

vezi reteta

Din cartofi, se prepară un piure tare (vâscos). Dovlecelul se taie felii pe lung și se prăjesc într-o lingură de ulei Unisol de primă presă. Într-o tavă de cuptor se așază un strat de felii de dovlecel, peste care se întinde piure de cartofi, apoi se adaugă felii de brânză topită, iar deasupra roșiile tocate […]

vezi reteta

Dovleacul se dă pe razatoate, se pune într-o cratiță și se călește în ulei Unisol de primă presă. Se adaugă zahărul și scortișoara și se lasă pe foc până se înmoaie dovleacul. Se așază foile de plăcintă într-o tavă de cuptor, două câte două, se ung cu ulei, apoi se adaugă compoziție, apoi iarăși 2 […]

vezi reteta

Carnea de vită se taie cuburi și se călește în ulei Unisol de primă presă. Se stinge apoi cu apă și se lasă la fiert până se frăgezește carnea. Se adaugă ceapa tocată Julienne, morcovul rondele și restul de condimente, bulion. Se lasă totul la fiert circa 1 ora. La final, se adaugă galuștele de […]

vezi reteta

Într-un vas amestecăm toate ingredientele pentru chifteluțe, până se obține o compoziție omogenă, foarte bine legată. Compoziția se acoperă și se lasă la frigider pentru 30 de minute, timp în care carnea va împrumuta din aroma mirodeniilor. Cu mâinile in permanență umede, se montează chifteluțele și se prăjesc în ulei, apoi se lasă la scurs […]

vezi reteta

Vinetele se taie felii pe lung (grosime 5 mm), peste care se presară sare grunjoasă și se lasă până se scurge toată apă din vinete. Se șterg feliile cu un șervet de hârtie și se așază în tavă de cuptor pe hârtie de copt. Peste feliile de vinete se pun roșiile tocate și amestecate cu […]

vezi reteta

Se condimentează cu sare și piper mușchiul de porc, se așază în tavă de copt, peste el se presară usturoiul tocat, ceapa se taie julienne și se așază peste carne în tavă. Se presară zahărul peste ceapă, apoi se asezonează cu ulei Unisol ierburi aromatice ardei iute, busuioc si rosii, iar la sfârșit se adaugă […]

vezi reteta

Într-o tavă de cuptor, pe hârtie de copt, se așază conopida tăiată buchetele mici, se stropește cu ulei Unisol ierburi aromatice – ardei iute, busuioc și roșii Unisol ierburi aromatice, se presară parmezan și pesmetul, se condimentează cu sare și piper și se amestecă toate ingredientele. Usturoiul se pune întreg în folie de aluminiu și […]

vezi reteta

Fasolea fiartă se așază într-un bol înalt și se condimentează cu sare și piper, apoi se adaugă un cățel de usturoi întreg și 3-4 linguri de ulei Unisol cu ierburi aromatice – Ardei iute, busuioc și roșii. Cu un mixer vertical sau blender, se pasează compoziția până devine o pastă. Separat, într-o tigaie, se pun […]

vezi reteta

Se taie partea superioară a roșiilor sub formă de capac, apoi se scoate pulpa din fiecare roșie, astfel încât să formeze un mic bol. Pulpa roșiilor se va folosi ulterior la compoziție, așa că trebuie păstrată într-un vas. Se trage la tigaie în ulei Unisol cu ierburi aromatice – Roșii, usturoi și busuioc, ceapa, morcovul […]

vezi reteta

Se așază pieptul de pui într-un bol peste care se toarnă laptele, se pune usturoiul tăiat felii și se condimentează cu sare și piper. Se lasă la marinat 2-3 ore la rece (de preferat în frigider). Se coc ardeii pe grătar, se curață de coajă și se lasă întregi. Puiul se gătește pe grătar, după […]

vezi reteta

Se fierb ouăle și cartofii în coajă. Cartofii se curată și se taie felii. Ouăle se taie felii. Ardeiul Kapia se taie în fâșii, iar ceapă se taie Julien. Se adaugă maslinele, se condimentează cu sare, piper, ulei și oțet și se amestecă toată compoziția într-un bol înalt. Se servește rece.

vezi reteta

Pastele se fierb conform indicațiilor de pe ambalaj, se scurg bine, apoi se așază într un bol de salată. Se adaugă conserva de ton scursă de ulei, roșiile cherry tăiate jumătăți, măslinele și frunzele de rucola. Salata se asezonează cu Ulei Unisol cu ierburi aromatice – ardei iute, busuioc, roșii și se condimentează cu sare […]

vezi reteta

Ciupercile se curăță, se așază fără codițe într-o tavă de cuptor cu pălărioarele în sus. Se condimentează cu sare și piper și se umplu cu șuncă/bacon și oul tăiate cubulețe mici. Se stropește totul cu Ulei Unisol cu ierburi aromatice – rozmarin, oregano, busuioc și se lasă tavă în cuptor la 180°C timp de cca. […]

vezi reteta

Feliile de ceafă se condimentează cu sare și piper și se gătesc pe grătar, tavă grill sau grill electric. Morcovii baby se soteaza într-o cratiță cu untul, un pahar de apă și sare. După ce a scăzut apă și s-au gătit, morcovii se iau de pe foc, se adaugă peste ei frunzele de rucola și […]

vezi reteta

Pieptul de pui se feliază și se bate cu ciocanul de șnițele până obținem 2 felii întinse și subțiri pe care le condimentăm cu sare și piper. Separat, pregătim umplutura rulourilor: scoatem roșiile din borcan, le scurgem bine de ulei și le tocăm mărunt. Într-o tigaie, turnăm 3-4 linguri de ulei Unisol cu ierburi aromatice […]

vezi reteta

Se pregătesc 2 fâșii de piept de porc de aproximativ 2, 3 cm grosime. Se condimentează cu sare și piper și se rulează în formă de melc, se fixează cu bețe de frigărui și se așază într-o tavă de cuptor. Alături de carne, se așază cartofi noi condimentați cu sare și piper, apoi tot preparatul […]

vezi reteta

Feliile de piept de pui se condimentează cu sare și piper și se gătesc pe grătar, tava grill sau grill electric. Dovleceii se taie felii pe lungime, se presară cu sare și se lasă câteva minute la scurs să elimine excesul de apă. Se șterg apoi cu un șervet de hârtie și se coc în […]

vezi reteta

Păstrăvul se condimentează cu sare și piper și se prăjește pe grătar, tavă grill sau grill electric. Separat, se pregătește garnitura de roșii uscate. Acestea se scurg bine de uleiul din conservă și se șterg cu un șervet de hârtie. Apoi se toacă cubulețe, se adaugă usturoiul pisat, verdeața tocată, se condimentează cu sare, piper […]

vezi reteta

Cartofii dulci se curață de coajă, se taie cubulețe și se pun pe hârtie de copt, într-o tavă pentru cuptor. Se condimentează cu sare, piper și o linguriță de zahăr brun. Se adaugă un cățel de usturoi zdrobit, se stropește totul cu Ulei Unisol cu ierburi aromatice – ardei iute, busuioc, roșii și se lasă […]

vezi reteta

Într-o cratiță încălzim uleiul, adăugăm ceapa, usturoiul tocate mărunt și morcovul dat pe răzătoare. Adăugăm ciupercile curățate și tăiate cuburi și lăsăm să fiarbă totul. Dacă scade prea mult apa lăsată de ciuperci, mai adăugăm 1/2 pahar de apă. După ce au fiert ciupercile 10-15 min. cca., punem smântână dulce și făină înmuiată în apă, […]

vezi reteta

Într-o tigaie, se călesc în ulei Unisol ceapa și usturoiul, tocate mărunt. Se adaugă carnea de pui tocată și după ce s-a pătruns amestecul, se adaugă 100ml apă, cele 2 linguri de pastă de tomate și se lasă pe foc 10 minute până ce carnea se pătrunde bine. După ce a scăzut apă, se ia […]

vezi reteta

Într-o cratiță se încinge uleiul Unisol în care se călește pieptul de pui tăiat fâșii. Se adaugă ceapa tocată mărunt și morcovul felii. Se pune și mazărea, se adaugă apă, până se acoperă ingredientele în întregime și se fierbe totul la foc mic până ce carnea se frăgezește. Mâncarea trebuie să rămână cu suficient lichid, […]

vezi reteta

Într-un bol se dizolvă drojdia cu zahărul, se adaugă uleiul, borșul, coajă de lămâie, zahărul vanilat și praful de sare, se amestecă totul iar, cu ajutorul unei spatule sau linguri de lemn, se adaugă treptat făină și se amestecă până se formează un aluat moale și elastic. Aluatul se lasă la crescut acoperit cu o […]

vezi reteta

Dintr-un kilogram de fasole uscata poti obtine putin peste doua kilograme de fasole fiarta. Lasa fasolea, aleasa si spalata, intr-un vas cu apa rece, peste noapte. Pune-o apoi la fiert impreuna cu cateva boabe de piper, putina sare, o foaie de dafin si trei-patru ramurele de cimbru. Pune o rosie si vei gasi mai putina […]

vezi reteta

Știi că ghebele sunt delicioase, dar rețeta asta le face să strălucească!

vezi reteta

O rețetă perfectă pentru vegetarieni sau cei care țin post. Combinația de vinete cu usturoi și ardei iute dă o savoare pe care n-o vei uita prea curând.

vezi reteta

Încearcă această rețetă fină, pentru o cină de zile mari. Te va surprinde crusta crocantă a fripturii, în contrast cu finețea piureului.

vezi reteta

Iată ca și rețetă care se prepară atât de ușor poate fi spectaculoasă, cât și sănătoasă.

vezi reteta

Un preparat demn de mesele boierești, sarmalele cu arpacaș și prune uscate sunt o rețetă pe care trebuie să o încerci măcar o dată!

vezi reteta

Cine s-ar fi gândit că poți face ceva atât de bun din mere?

vezi reteta

Pare greu de crezut că poți oferi un desert pentru opt persoane cu atât de puține ingrediente!

vezi reteta

O rețetă de cozonac ceva mai light, dar la fel de delicios. Iată cât de ușor se face!

vezi reteta

O negresă delicioasă, pentru zile de răsfăț în familie.  E o rețetă mai ușoara, dar la fel de gustoasă!

vezi reteta

Descoperă o rețetă simplă de ghiveci delicios și savuros.

vezi reteta

O rețetă clasică, dar făcută ca la carte – cu care nu vei da greș niciodată!

vezi reteta

O plăcintă tradițională, atât de bună! Neapărat să nu uiți de verdețuri, ca să te bucuri de toată aroma.

vezi reteta

Un preparat savuros, care te încălzește garantat și te face să te gândești imediat la mesele din copilărie.

vezi reteta
Alte rețete

Într-o tigaie, se toarnă ulei Unisol de primă presă, se călesc ceapă și morcovul tocate mărunt, usturoiul pisat , carnea tocată. Se adaugă condimentele și fasolea, apoi se lasă la foc mic, să se pătrundă compoziția. După ce a fiert carnea, se adaugă și cele 2 linguri de bulion. Dovleacul se taie în 2, se […]

vezi reteta

Din cartofi, se prepară un piure tare (vâscos). Dovlecelul se taie felii pe lung și se prăjesc într-o lingură de ulei Unisol de primă presă. Într-o tavă de cuptor se așază un strat de felii de dovlecel, peste care se întinde piure de cartofi, apoi se adaugă felii de brânză topită, iar deasupra roșiile tocate […]

vezi reteta

Dovleacul se dă pe razatoate, se pune într-o cratiță și se călește în ulei Unisol de primă presă. Se adaugă zahărul și scortișoara și se lasă pe foc până se înmoaie dovleacul. Se așază foile de plăcintă într-o tavă de cuptor, două câte două, se ung cu ulei, apoi se adaugă compoziție, apoi iarăși 2 […]

vezi reteta

Carnea de vită se taie cuburi și se călește în ulei Unisol de primă presă. Se stinge apoi cu apă și se lasă la fiert până se frăgezește carnea. Se adaugă ceapa tocată Julienne, morcovul rondele și restul de condimente, bulion. Se lasă totul la fiert circa 1 ora. La final, se adaugă galuștele de […]

vezi reteta

Într-un vas amestecăm toate ingredientele pentru chifteluțe, până se obține o compoziție omogenă, foarte bine legată. Compoziția se acoperă și se lasă la frigider pentru 30 de minute, timp în care carnea va împrumuta din aroma mirodeniilor. Cu mâinile in permanență umede, se montează chifteluțele și se prăjesc în ulei, apoi se lasă la scurs […]

vezi reteta

Vinetele se taie felii pe lung (grosime 5 mm), peste care se presară sare grunjoasă și se lasă până se scurge toată apă din vinete. Se șterg feliile cu un șervet de hârtie și se așază în tavă de cuptor pe hârtie de copt. Peste feliile de vinete se pun roșiile tocate și amestecate cu […]

vezi reteta

Se condimentează cu sare și piper mușchiul de porc, se așază în tavă de copt, peste el se presară usturoiul tocat, ceapa se taie julienne și se așază peste carne în tavă. Se presară zahărul peste ceapă, apoi se asezonează cu ulei Unisol ierburi aromatice ardei iute, busuioc si rosii, iar la sfârșit se adaugă […]

vezi reteta

Într-o tavă de cuptor, pe hârtie de copt, se așază conopida tăiată buchetele mici, se stropește cu ulei Unisol ierburi aromatice – ardei iute, busuioc și roșii Unisol ierburi aromatice, se presară parmezan și pesmetul, se condimentează cu sare și piper și se amestecă toate ingredientele. Usturoiul se pune întreg în folie de aluminiu și […]

vezi reteta

Fasolea fiartă se așază într-un bol înalt și se condimentează cu sare și piper, apoi se adaugă un cățel de usturoi întreg și 3-4 linguri de ulei Unisol cu ierburi aromatice – Ardei iute, busuioc și roșii. Cu un mixer vertical sau blender, se pasează compoziția până devine o pastă. Separat, într-o tigaie, se pun […]

vezi reteta

Se taie partea superioară a roșiilor sub formă de capac, apoi se scoate pulpa din fiecare roșie, astfel încât să formeze un mic bol. Pulpa roșiilor se va folosi ulterior la compoziție, așa că trebuie păstrată într-un vas. Se trage la tigaie în ulei Unisol cu ierburi aromatice – Roșii, usturoi și busuioc, ceapa, morcovul […]

vezi reteta

Se așază pieptul de pui într-un bol peste care se toarnă laptele, se pune usturoiul tăiat felii și se condimentează cu sare și piper. Se lasă la marinat 2-3 ore la rece (de preferat în frigider). Se coc ardeii pe grătar, se curață de coajă și se lasă întregi. Puiul se gătește pe grătar, după […]

vezi reteta

Se fierb ouăle și cartofii în coajă. Cartofii se curată și se taie felii. Ouăle se taie felii. Ardeiul Kapia se taie în fâșii, iar ceapă se taie Julien. Se adaugă maslinele, se condimentează cu sare, piper, ulei și oțet și se amestecă toată compoziția într-un bol înalt. Se servește rece.

vezi reteta

Pastele se fierb conform indicațiilor de pe ambalaj, se scurg bine, apoi se așază într un bol de salată. Se adaugă conserva de ton scursă de ulei, roșiile cherry tăiate jumătăți, măslinele și frunzele de rucola. Salata se asezonează cu Ulei Unisol cu ierburi aromatice – ardei iute, busuioc, roșii și se condimentează cu sare […]

vezi reteta

Ciupercile se curăță, se așază fără codițe într-o tavă de cuptor cu pălărioarele în sus. Se condimentează cu sare și piper și se umplu cu șuncă/bacon și oul tăiate cubulețe mici. Se stropește totul cu Ulei Unisol cu ierburi aromatice – rozmarin, oregano, busuioc și se lasă tavă în cuptor la 180°C timp de cca. […]

vezi reteta

Feliile de ceafă se condimentează cu sare și piper și se gătesc pe grătar, tavă grill sau grill electric. Morcovii baby se soteaza într-o cratiță cu untul, un pahar de apă și sare. După ce a scăzut apă și s-au gătit, morcovii se iau de pe foc, se adaugă peste ei frunzele de rucola și […]

vezi reteta

Pieptul de pui se feliază și se bate cu ciocanul de șnițele până obținem 2 felii întinse și subțiri pe care le condimentăm cu sare și piper. Separat, pregătim umplutura rulourilor: scoatem roșiile din borcan, le scurgem bine de ulei și le tocăm mărunt. Într-o tigaie, turnăm 3-4 linguri de ulei Unisol cu ierburi aromatice […]

vezi reteta

Se pregătesc 2 fâșii de piept de porc de aproximativ 2, 3 cm grosime. Se condimentează cu sare și piper și se rulează în formă de melc, se fixează cu bețe de frigărui și se așază într-o tavă de cuptor. Alături de carne, se așază cartofi noi condimentați cu sare și piper, apoi tot preparatul […]

vezi reteta

Feliile de piept de pui se condimentează cu sare și piper și se gătesc pe grătar, tava grill sau grill electric. Dovleceii se taie felii pe lungime, se presară cu sare și se lasă câteva minute la scurs să elimine excesul de apă. Se șterg apoi cu un șervet de hârtie și se coc în […]

vezi reteta

Păstrăvul se condimentează cu sare și piper și se prăjește pe grătar, tavă grill sau grill electric. Separat, se pregătește garnitura de roșii uscate. Acestea se scurg bine de uleiul din conservă și se șterg cu un șervet de hârtie. Apoi se toacă cubulețe, se adaugă usturoiul pisat, verdeața tocată, se condimentează cu sare, piper […]

vezi reteta

Cartofii dulci se curață de coajă, se taie cubulețe și se pun pe hârtie de copt, într-o tavă pentru cuptor. Se condimentează cu sare, piper și o linguriță de zahăr brun. Se adaugă un cățel de usturoi zdrobit, se stropește totul cu Ulei Unisol cu ierburi aromatice – ardei iute, busuioc, roșii și se lasă […]

vezi reteta

Într-o cratiță încălzim uleiul, adăugăm ceapa, usturoiul tocate mărunt și morcovul dat pe răzătoare. Adăugăm ciupercile curățate și tăiate cuburi și lăsăm să fiarbă totul. Dacă scade prea mult apa lăsată de ciuperci, mai adăugăm 1/2 pahar de apă. După ce au fiert ciupercile 10-15 min. cca., punem smântână dulce și făină înmuiată în apă, […]

vezi reteta

Într-o tigaie, se călesc în ulei Unisol ceapa și usturoiul, tocate mărunt. Se adaugă carnea de pui tocată și după ce s-a pătruns amestecul, se adaugă 100ml apă, cele 2 linguri de pastă de tomate și se lasă pe foc 10 minute până ce carnea se pătrunde bine. După ce a scăzut apă, se ia […]

vezi reteta

Într-o cratiță se încinge uleiul Unisol în care se călește pieptul de pui tăiat fâșii. Se adaugă ceapa tocată mărunt și morcovul felii. Se pune și mazărea, se adaugă apă, până se acoperă ingredientele în întregime și se fierbe totul la foc mic până ce carnea se frăgezește. Mâncarea trebuie să rămână cu suficient lichid, […]

vezi reteta

Poți prepara această rețetă folosind diferite tipuri de ciuperci (ex: champignon, ghebe, bureți) sau un mix de soiuri. Toacă ceapa mărunt și pune-o la călit în uleiul Unisol. După ce devine transparentă, adaugă sucul de roșii, ciupercile tăiate feliuțe subtiri si apa. Acoperă tigaia cu un capac și lasă totul la foc mic, până scade. […]

vezi reteta

Taie bucăți pulpele de pui și prăjește-le în 25 ml ulei Unisol. Separat, călește ceapa și morcovii în restul de ulei Unisol. Adaugă peste legume smântâna amestecată cu puțină apă. Pune pulpele și completează cu apă cât să le acopere. Cand sunt aproape gata, amestecă făina cu puțină apă și toarn-o peste, pentru a da […]

vezi reteta

Spală ciupercile, scoate-le codițele și așează-le într-o tavă de copt. Toacă mărunt codițele, amestecă-le cu roșiile tocate, parmezanul, usturoiul strivit, pesmetul și condimentele. Umple pălărioarele ciupercilor din tavă cu amestecul de mai sus. Stropește-le cu puțin ulei Unisol, apoi pune-le la cuptor 15 – 20 minute, la 200°C. După ce s-au rumenit, presară pătrunjel tocat […]

vezi reteta

Amestecă mierea, oțetul, sosul de soia, uleiul Unisol, zeama de portocale, salvia, sarea și piperul, pentru a crea o marinadă. Masează rața cu marinada, apoi las-o peste noapte la frigider. Pune rața într-un vas termorezistent si las-o la cuptor, împreună cu sosul în care a stat la marinat, aproximativ o ora si jumătate, până se creează […]

vezi reteta

Cartofi crocanți și delicioși, care se fac una-două!

vezi reteta