În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.

Ulei obținut dintr-o singură presare

Pentru că pui dragoste și tot ce-i mai bun în mâncare, ți-am pregătit mai jos o selecție de rețete speciale pentru mese delicioase în familie.

Rețete gustoase din prima

Se spală dovleceii și se taie în rondele de 0,5 cm grosime, apoi se pun într-un bol adânc. Se toarnă Unisol, ulei de primă presă peste rondelele de dovlecei și se amestecă bine. Se ia o tigaie și se încinge bine. Se pun dovleceii din bol și se rumenesc bine pe ambele părți. Se transferă […]

vezi reteta

Se pregătește aluatul: se pune făina într-un bol, se face loc cu mâna în mijloc, se adaugă drojdia uscată și se amestecă bine. Se adaugă zahărul și ouăle bătute în prealabil, o lingură mare de coajă de lămâie și vanilie. Se toarnă progresiv lapte în timp ce se amestecă cu o mână. Se adaugă Unisol, […]

vezi reteta

Se toacă 5 căței de usturoi (restul se lasă întregi) și ceapa. Se ia o tigaie încăpătoare, se toarnă Unisol, ulei de primă presă și se lasă la încins, apoi se adaugă pulpele de pui. Se presară și piper măcinat peste ele. Se întorc, se asezonează din nou și se mai lasă 8-10 minute până […]

vezi reteta

Se spală bine ciocănelele de pui, se tamponează cu un șervețel, si se condimentează dupa preferinte. Se pune Unisol, ulei de primă presă într-o cratiță, se încinge bine, și se adaugă ciocănelele. Se întorc de pe o parte pe alta, până capătă o crustă aurie. Se toarnă puțină apă, se pune capacul și se lasă […]

vezi reteta

Se toacă varza dulce potrivit, se presară cu puțină sare, apoi se frământă cu mâinile ca să se înmoaie. Se pune Unisol, ulei de primă presă, într-un ceaun, se încinge uleiul, se pune ceapa tăiată mărunt la călit, apoi se adaugă cârnații tăiați bucățele și se lasă câteva minute, astfel încât să fie puțin prăjiți. […]

vezi reteta

Se ia un bol și se bat ouăle împreună cu laptele, până se obține un amestec omogen. Feliile de pâine (de preferat să nu fie proaspete) se trec prin acest amestec pe ambele părți. Se pune Unisol, ulei de primă presă într-o tigaie și se încinge bine. Se prăjesc feliile de pâine trecute prin amestec […]

vezi reteta

Se taie pieptul de pui în felii cât de cât egale. Se bat ușor feliile de piept (se pot bate cu latul cuțitului, nu neapărat cu ciocanul de bucătărie) pentru a păstra carnea fragedă și suculentă. Se asezonează feliile cu sare și piper pe ambele părți. Se folosesc trei recipente cu pereți mai înalți una […]

vezi reteta

Se spală ardeii și se decupează un capac circular din partea de sus (cu tot cu coadă). Se curață interiorul ardeilor de sâmburi și se îndepărtează codița de pe capacul circular. Se curăță cepele și se toacă mărunt. Se încinge o tigaie cu Unisol, ulei de primă presă ierburi aromatice cu ardei iute, roșii și […]

vezi reteta

Se îndepărtează coaja vinetelor, apoi se taie rondele sau pe lung. Se presară pe ambele părți cu sare și se lasă aproximativ 30 de minute. Se tapetează o tavă de cuptor cu hârtie de copt, se așează vinetele pe ea, se stropesc cu Unisol, ulei de primă presă cu ierburi aromatice cu roșii, usturoi și […]

vezi reteta

Se fierb cartofii în apă cu sare timp de 30 de minute. Între timp se desfac prunele și se scot sâmburii, apoi se lasă la scurs. Se curăță cartofii fierți de coajă, se zdrobesc și se amestecă cu 30 de ml Unisol, ulei de primă presă. Când s-a răcit compoziția, se adaugă făina și oul, […]

vezi reteta

Se presară sare și piper peste coastele de porc, apoi se trag la tigaie până se rumenesc. Se pun coastele rumenite într-o tavă încăpătoare, apoi se stropesc din belșug cu Unisol, ulei cu ierburi aromatice, cu ardei iute, busuioc și roșii. Se adaugă miere, sosul de soia, ceapa și usturoiul tocat mărunt și se toarnă […]

vezi reteta

Se spală și se pregătesc legumele și zarzavaturile, se toacă roșiile proaspete, ardeii și ceapa, iar zarzavaturile (morcovii, rădăcina de țelină și păstârnac) se decojesc și se dau pe răzătoare. Într-o oală potrivită (4,5 l) se adaugă 2-3 linguri de Unisol, ulei cu ierburi aromatice cu roșii, usturoi și busuioc, și zarzavaturile rase. Se lasă […]

vezi reteta

Se coc vinetele la flacără mare (sau pe grătar). Se pun într-un castron acoperit pentru aproximativ 4-10 min, pentru a se îndepărta coaja mai ușor. Se curăță de coajă și se pun la scurs (într-o sită sau se așează pe un tocător un pic înclinat) Se coc ardeii pe plită (sau pe grătar), apoi se […]

vezi reteta

Se ung aripioarele de pui cu Ulei Unisol cu ierburi aromatice cu ardei iute, roșii și busuioc, apoi se adaugă boia și sare și se lasă la marinat timp de 30 de minute. Când grătarul este bine încins, se așează aripioarele pe grătar și se întorc după aproximativ 5-10 de minute. Între timp, se amestecă […]

vezi reteta

Se taie cartofii în bucăți egale pentru a se găti uniform și se pun la fiert în apă rece cu sare. Nu se fierb foarte tare (pe trei sferturi), pentru a nu se zdrobi când vor fi amestecați cu celelalte ingrediente. Se călește afumătura in 2-3 linguri de Unisol ulei cu ierburi aromatice cu roșii, […]

vezi reteta

Se taie crapul, se eviscerează, se curăță de solzi, se clătește cu apă rece și se tamponează cu șervețele. Se taie medalioane, se presară cu sare și se lasă 10-15 minute. Se ung bucățile de pește cu Unisol, ulei cu rozmarin, oregano și busuoic, apoi se pun pe grătarul bine încins. De jur împrejur se […]

vezi reteta

Se separă ouăle și se bat albușurile cu zahărul și un vârf de cuțit de sare până se dublează în volum. Se freacă gălbenușurile cu uleiul Unisol. Se adaugă făina cernută și esența de vanilie peste si se amesteca bine. La final se încorporează albușul bătut spumă. Se pune zahărul brun la topit într-o tigaie […]

vezi reteta

Se spală și se taie cartofii, se condimentează cu sare și piper (după gust). Se ia o tavă, se adaugă cartofii și din belșug se toarnă Unisol cu ierburi aromatice roșii, usturoi și busuioc. Se dau la cuptor, pentru 15 min, la 180 grade. Cotletele de berbecuț se asezonează cu Unisol cu ierburi aromatice rozmarin, […]

vezi reteta

Se șterg păstrăvii cu șervețele pentru a nu se lipi de grătar, apoi se presară sare pe pielea păstrăvului și pe o parte și pe cealaltă și se lasă 15 minute. Se tamponează din nou suprafața pielii, dar de data aceasta și în interior. Se asezoneză interiorul cu sare și piper. Se unge bine pielea […]

vezi reteta

Se ia un castron încăpător, se pune brânza de vaci, apoi se sparg ouăle și se adaugă împreună cu sarea, esența de vanilie și coaja rasă de lămâie. Se omogenizează cu un mixer de mână, până când amestecul este cremos și fără cocoloașe. Se cerne făină pe deasupra și se adaugă o linguriță rasă de […]

vezi reteta

Se spală bine cartofii în coajă și se taie în sferturi sau jumătăți (în funcție de dimensiuni). Se așează cartofii într-o tavă încăpătoare, apoi se stropesc bine cu Unisol ulei de primă presă cu ierburi aromatice rozmarin, oregano și busuioc și se amestecă până se răspândește uleiul peste tot. Se zdrobesc cățeii de usturoi cu […]

vezi reteta

Se spală salata, usturoiul și ceapa foarte bine, apoi se toacă frunzele de salată, împreună cu ceapa verde și usturoilul și se pun într-o tigaie, la călit împreună cu Unisol ulei de primă presă. Separat, într-o oală se adaugă aproximativ 2 de litri de apă, se adaugă sare și se pune oala pe foc. Se […]

vezi reteta

Se pun la un loc, într-un bol, iaurtul, zahărul și oul și se amestecă bine. Se adaugă sarea. Se cerne făina împreună cu praful de copt în compoziție și se amestecă în continuare. Se adaugă cele 20 g de Unisol, ulei de primă presă, se frământă câteva minute, apoi se lasă aluatul la odihnit timp […]

vezi reteta

Se pun feliile de pâine (de preferat sa fie pâine de 2-3 zile) la înmuiat în lapte pentru 10 minute. Se amestecă ambele tipuri de carne tocată, apoi se adaugă cartoful crud, usturoiul și ceapa, toate date prin răzătoarea cu găuri foarte mici. Se adaugă ouăle, mărarul și pătrunjelul (dupa gust și tocate foarte mărunt) […]

vezi reteta

Începem cu umplutura. Se toacă o ceapă mărunt, apoi se călește împreună cu usturoiul și se adaugă spanacul. Când spanacul a s-a calit si el suficient, se ia de pe foc. Se bat ouăle într-un bol alături de smântână și ricotta și se adaugă peste spanacul răcit. Se condimentează cu sare și piper. Din ingredientele […]

vezi reteta

Se cerne într-un vas făina, praful de copt și un vârf de cuțit de sare. În alt vas se adaugă Unisol, ulei de primă presă, cu apa și zahăr, apoi se toarnă lichidele peste făină și se adaugă coaja de lămâie rasă și esența de vanilie. Se frământă aluatul și se împarte în două parți […]

vezi reteta

Se spală urzicile în apă rece și se adaugă în apa clocotită cu sare. Se fierb pentru aproximativ 5 minute. Se toacă urzicile fierte mărunt sau se utilizează un blender pentru mărunțire. Se adaugă Unisol, ulei de primă presă într-o tigaie și se călește ceapa. Se adaugă urzicile, o lingură de făină și cățeii de […]

vezi reteta

Se taie prazul și ceapa în rondele de 1,5 cm. Se toacă ardeiul în cubulețe. Se pun ceapa și prazul într-o tigaie și se lasă 5 minute la călit cu 3-5 linguri de Unisol, ulei de primă presă. Se adaugă ardeiul și cățeii de usturoi tocați sau zdrobiți și se amestecă totul. Se adaugă sucul […]

vezi reteta

Se pune apa la fiert într-o oală mare. Se taie cartofii cubulețe și se adaugă în apa clocotită timp de 5-7 minute. Se adaugă Unisol, ulei de primă presă cu ierburi aromatice roșii, usturoi și busuioc într-o tigaie și se călește ceapa, apoi se adaugă și cartofii, care se călesc alături de ceapă pentru 1-2 […]

vezi reteta

Se amestecă făina cu zahărul și cu drojdia și se adaugă lapte (în care au fost fierte semințele batonului de vanilie). Odată făcută maiaua, se lasă la crescut 10-15 minute. Se cerne făina într-un bol, apoi se amestecă zahărul în laptele călduț. Se pune maiaua peste făina cernută și se adaugă gălbenușurile de ou, apoi […]

vezi reteta

Se spală și se curăță organele și se pun la fiert. Apoi sunt tocate mărunt, la cuțit, ori trecute prin mașina de tocat. Se spală ceapa și usturoiul, se toacă mărunt și se trag la tigaie în Unisol de primă presă cu ierburi aromatice rozmarin, oregano și busuioc. Se spală și se toacă pătrunjelul, apoi […]

vezi reteta

Se călește ceapa împreună cu uleiul Unisol Herbs cu roșii, usturoi și busuioc. Se curăță sfecla de coajă și se dă pe răzătoare sau se taie în cuburi mici. Se pun la fiert în 2 litri de apă cartofii tăiați cuburi, restul de legume tăiate cuburi, ceapă călită și se adaugă puțină sare, după gust. […]

vezi reteta

În prealabil, se curăță ficățeii și se lasă 5-10 minute în apă rece înainte de a-i pune la prăjit. Într-o tigaie încăpătoare, se adaugă ulei Unisol de primă presă, cățeii de usturoi și după aproximativ 1 min, se adaugă ficățeii. Se perpelesc la foc mic cu grijă, să nu se ardă. Când ficățeii s-au pătruns […]

vezi reteta

Conopida se curăță și se fierbe în apă cu sare timp de 10 minute. După fierbere, se strecoară și se stoarce excesul de apă. Se pasează cu furculița. Se călește ușor ceapa tocată mărunt și se adaugă peste conopidă. Se pun apoi și usturoiul pisat, ouăle, 200 grame pesmet. Se condimentează după gust și se […]

vezi reteta

Într-un bol, se bat ouăle cu cele 12 linguri de zahăr și esența de vanilie. Când ouăle se fac spumă și își dublează volumul, se amestecă treptat împreună cu uleiul și laptele. La final se adaugă făina și praful de copt și se omogenizează bine. Compoziția se toarnă într-o tavă cu hârtie de copt unsă […]

vezi reteta

Se taie pulpele de pui în bucăți potrivite (sau se pot cumpără ciocănele pentru a nu mai fi nevoie să se porționeze) și se condimentează cu sare și piper, după gust. Se adaugă uleiul Unisol într-o tigaie și se adaugă cățelul de usturoi întreg, zdrobit. Se sotează pentru aproximativ 1 minut, apoi se scoate din […]

vezi reteta

Cartofii se taie în cubulețe (mai mici, nu ca pentru tocană) si se fierb până capătă o textură puțin mai tare decât pentru un piure. Între timp, se călește ceapă într-o tigaie mare (pentru că ulterior, în ea vei găti totul). Când devine sticloasă, se adaugă cartofii și fâșiile de bacon și se asezonează cu […]

vezi reteta

Se umple o oală de aproximativ 6 l cu apă rece, se adaugă 1 lingură de sare și bucățile de carne de pui. Se pune oala pe foc mic, iar când începe să fiarbă, se adună spuma formată la suprafață. Separat, într-o altă oală, se călește ceapa, împreună cu cele 2 linguri de ulei aproximativ […]

vezi reteta

Se setează cuptorul la 180 grade, de preferat se folosește și funcția de ventilație. Se amestestecă ouăle cu zahărul și se bat până se topește zahărul, iar compoziția devine spumoasă. Se adaugă treptat uleiul Unisol, ulterior esența de vanilie și făina și se amestecă pentru câteva minute, pentru a se încorpora făina. Se toarnă compoziția […]

vezi reteta

Într-un bol, se bat icrele cu mixerul cca 5 minute până se albesc, apoi se toarnă treptat uleiul Unisol putin câte putin, mixându-se în continuu. Aproape de final se adaugă puțină zeamă de lămâie, se mai mixează 1 min, iar în cazul în care consistența este prea tare (bățoasă) se pot adăuga opțional 1-2 linguri […]

vezi reteta

Carnea se taie cuburi și se pune la fiert aprox 2 ore. Separat, se călesc în ulei Unisol ceapa și restul legumelor tăiate cubulețe. Se adaugă legumele peste carne, se acoperă cu apă și se lasă la fiert. Când legumele sunt aproape fierte, se adaugă și mazărea, borșul și bulionul, se condimentează cu sare și […]

vezi reteta

Pune uleiul Unisol într-o tigaie antiaderentă și călește ceapa și usturoiul tocate mărunt. Adaugă spanacul, o jumătate de cană de apă și lasă la fiert. Când a fiert spanacul, adaugă smântâna și gălbenușurile și condimentează cu sare și piper. Așează compoziția într-o tavă de tartă și introdu-o câteva minute la cuptor, 180 grade, aprox 10-15 […]

vezi reteta

Se amestecă toate ingredientele într-un bol cu un tel. Cu un polonic se toarnă în tigaie compozi’ia, în strat subțire. Clătitele calde se servesc cu dulceață. Timp preparare: 20 minute Dificultate: ușor

vezi reteta

Se călește caju-ul într-o tigaie la foc mediu până se rumenește ușor. Se toacă ceapa mărunt și se călește în uleiul Unisol de primă presă, la foc mediu, până devine transparentă. Se scoate ceapa și se adauga ciupercile în tigaie, lăsându-le până se rumenesc. Cu ajutorul unui robot de bucătărie, se mărunțește caju-ul până devine […]

vezi reteta

Cartofi, morcovii, albitura și țelina se pun într-un vas la fiert, întregi. Separat, se fierbe carnea și se taie bucăţi după ce s-a răcit. Când legumele au fiert se scot și se lasă la răcit. Se curăță și se taie mărunt și se amestecă într-un vas cu mazărea, carnea, maioneza și sarea, după gust. Mod […]

vezi reteta

Se pun într-un bol zahărul, uleiul, apa, praful de sare şi esenţa de rom. Se mixează bine toate ingredientele şi apoi se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi bicarbonatul. Se amestecă bine făina, astfel încât să nu rămână cocoloaşe, apoi se adaugă nucile mărunţite. Se unge forma de chec cu ulei şi se […]

vezi reteta

Pregătește mai întâi cotletul, desfăcându-l într-o felie pe care o bați cat să fie cat mai întinsă. Prepară un baiț din ulei Unisol cu ierburi aromatice roșii, usturoi și busuioc adauga sare, cimbru, rozmarin, piper și ardei iute. Curăță și pregătește legumele tale preferate. Taie-le în fâșii lungi. Așază cârnații pe felia de bacon și […]

vezi reteta

Pregătirea ingredientelor Cu o zi înainte de prepararea cozonacului toate ingredientele trebuie să fie ținute la temperatura camerei (mai puțin untul și laptele, pe care le putem încălzi). Cel mai important, în momentul preparării cozonacului, ouăle trebuie să fie la temperatura camerei. Preparare maia Se amestecă 1 gălbenuș de ou, 1 linguriță zahăr și se […]

vezi reteta

Se caramelizează zahărul direct într-o tavă de cuptor rotundă, cu pereți înalți. După ce s-a topit zahărul, se așază merele curățate și tăiate pe jumătate. Într-un bol, se mixează ouăle cu 1 cană cu zahăr până devin o spumă albă, apoi se adaugă treptat uleiul Unisol de primă presă, laptele, esență de vanilie, iar la […]

vezi reteta

Căliți ceapa, prazul și usturoiul tocate mărunt în ulei ulei Unisol cu ierburi aromatice – Rozmarin, oregano și busuioc. Se adaugă carnea de pui și se condimentează cu sare și piper. După ce carnea s-a pătruns, se adaugă cașcavalul ras, după care se ia tigaia de pe foc. Într-un vas termorezistent cu diametrul de 20-24 […]

vezi reteta

Cotletul se așază într-o tavă stropită cu ulei Unisol cu ierburi aromatice – Roșii, usturoi și busuioc, sare, piper, usturoi și 250 ml apă. Se bagă la cuptorul încins la 200-220 grade, până când carnea se rumenește și se pătrunde ușor cu furculiță. Separat, într-o tigaie, se sotează ciupercile în ulei Unisol cu ierburi aromatice […]

vezi reteta

Drojdia, zahărul și apă (călduță) se lasă 30 min la dospit, se adaugă oul, uleiul, sarea și făina, iar apoi se frământă până se obține un aluat de pâine elastic. Aluatul se lasă la dospit într-un loc cald, acoperit cu o cârpă sau folie, cel puțin 1 h. Se formează bile de aluat cu diametrul […]

vezi reteta

Într-o tigaie, se toarnă ulei Unisol de primă presă, se călesc ceapă și morcovul tocate mărunt, usturoiul pisat , carnea tocată. Se adaugă condimentele și fasolea, apoi se lasă la foc mic, să se pătrundă compoziția. După ce a fiert carnea, se adaugă și cele 2 linguri de bulion. Dovleacul se taie în 2, se […]

vezi reteta

Din cartofi, se prepară un piure tare (vâscos). Dovlecelul se taie felii pe lung și se prăjesc într-o lingură de ulei Unisol de primă presă. Într-o tavă de cuptor se așază un strat de felii de dovlecel, peste care se întinde piure de cartofi, apoi se adaugă felii de brânză topită, iar deasupra roșiile tocate […]

vezi reteta

Dovleacul se dă pe razatoate, se pune într-o cratiță și se călește în ulei Unisol de primă presă. Se adaugă zahărul și scortișoara și se lasă pe foc până se înmoaie dovleacul. Se așază foile de plăcintă într-o tavă de cuptor, două câte două, se ung cu ulei, apoi se adaugă compoziție, apoi iarăși 2 […]

vezi reteta

Carnea de vită se taie cuburi și se călește în ulei Unisol de primă presă. Se stinge apoi cu apă și se lasă la fiert până se frăgezește carnea. Se adaugă ceapa tocată Julienne, morcovul rondele și restul de condimente, bulion. Se lasă totul la fiert circa 1 ora. La final, se adaugă galuștele de […]

vezi reteta

Într-un vas amestecăm toate ingredientele pentru chifteluțe, până se obține o compoziție omogenă, foarte bine legată. Compoziția se acoperă și se lasă la frigider pentru 30 de minute, timp în care carnea va împrumuta din aroma mirodeniilor. Cu mâinile in permanență umede, se montează chifteluțele și se prăjesc în ulei, apoi se lasă la scurs […]

vezi reteta

Vinetele se taie felii pe lung (grosime 5 mm), peste care se presară sare grunjoasă și se lasă până se scurge toată apă din vinete. Se șterg feliile cu un șervet de hârtie și se așază în tavă de cuptor pe hârtie de copt. Peste feliile de vinete se pun roșiile tocate și amestecate cu […]

vezi reteta

Se condimentează cu sare și piper mușchiul de porc, se așază în tavă de copt, peste el se presară usturoiul tocat, ceapa se taie julienne și se așază peste carne în tavă. Se presară zahărul peste ceapă, apoi se asezonează cu ulei Unisol ierburi aromatice ardei iute, busuioc si rosii, iar la sfârșit se adaugă […]

vezi reteta

Într-o tavă de cuptor, pe hârtie de copt, se așază conopida tăiată buchetele mici, se stropește cu ulei Unisol ierburi aromatice – ardei iute, busuioc și roșii Unisol ierburi aromatice, se presară parmezan și pesmetul, se condimentează cu sare și piper și se amestecă toate ingredientele. Usturoiul se pune întreg în folie de aluminiu și […]

vezi reteta

Fasolea fiartă se așază într-un bol înalt și se condimentează cu sare și piper, apoi se adaugă un cățel de usturoi întreg și 3-4 linguri de ulei Unisol cu ierburi aromatice – Ardei iute, busuioc și roșii. Cu un mixer vertical sau blender, se pasează compoziția până devine o pastă. Separat, într-o tigaie, se pun […]

vezi reteta

Se taie partea superioară a roșiilor sub formă de capac, apoi se scoate pulpa din fiecare roșie, astfel încât să formeze un mic bol. Pulpa roșiilor se va folosi ulterior la compoziție, așa că trebuie păstrată într-un vas. Se trage la tigaie în ulei Unisol cu ierburi aromatice – Roșii, usturoi și busuioc, ceapa, morcovul […]

vezi reteta

Se așază pieptul de pui într-un bol peste care se toarnă laptele, se pune usturoiul tăiat felii și se condimentează cu sare și piper. Se lasă la marinat 2-3 ore la rece (de preferat în frigider). Se coc ardeii pe grătar, se curață de coajă și se lasă întregi. Puiul se gătește pe grătar, după […]

vezi reteta

Se fierb ouăle și cartofii în coajă. Cartofii se curată și se taie felii. Ouăle se taie felii. Ardeiul Kapia se taie în fâșii, iar ceapă se taie Julien. Se adaugă maslinele, se condimentează cu sare, piper, ulei și oțet și se amestecă toată compoziția într-un bol înalt. Se servește rece.

vezi reteta

Pastele se fierb conform indicațiilor de pe ambalaj, se scurg bine, apoi se așază într un bol de salată. Se adaugă conserva de ton scursă de ulei, roșiile cherry tăiate jumătăți, măslinele și frunzele de rucola. Salata se asezonează cu Ulei Unisol cu ierburi aromatice – ardei iute, busuioc, roșii și se condimentează cu sare […]

vezi reteta

Ciupercile se curăță, se așază fără codițe într-o tavă de cuptor cu pălărioarele în sus. Se condimentează cu sare și piper și se umplu cu șuncă/bacon și oul tăiate cubulețe mici. Se stropește totul cu Ulei Unisol cu ierburi aromatice – rozmarin, oregano, busuioc și se lasă tavă în cuptor la 180°C timp de cca. […]

vezi reteta

Feliile de ceafă se condimentează cu sare și piper și se gătesc pe grătar, tavă grill sau grill electric. Morcovii baby se soteaza într-o cratiță cu untul, un pahar de apă și sare. După ce a scăzut apă și s-au gătit, morcovii se iau de pe foc, se adaugă peste ei frunzele de rucola și […]

vezi reteta

Pieptul de pui se feliază și se bate cu ciocanul de șnițele până obținem 2 felii întinse și subțiri pe care le condimentăm cu sare și piper. Separat, pregătim umplutura rulourilor: scoatem roșiile din borcan, le scurgem bine de ulei și le tocăm mărunt. Într-o tigaie, turnăm 3-4 linguri de ulei Unisol cu ierburi aromatice […]

vezi reteta

Se pregătesc 2 fâșii de piept de porc de aproximativ 2, 3 cm grosime. Se condimentează cu sare și piper și se rulează în formă de melc, se fixează cu bețe de frigărui și se așază într-o tavă de cuptor. Alături de carne, se așază cartofi noi condimentați cu sare și piper, apoi tot preparatul […]

vezi reteta

Feliile de piept de pui se condimentează cu sare și piper și se gătesc pe grătar, tava grill sau grill electric. Dovleceii se taie felii pe lungime, se presară cu sare și se lasă câteva minute la scurs să elimine excesul de apă. Se șterg apoi cu un șervet de hârtie și se coc în […]

vezi reteta

Păstrăvul se condimentează cu sare și piper și se prăjește pe grătar, tavă grill sau grill electric. Separat, se pregătește garnitura de roșii uscate. Acestea se scurg bine de uleiul din conservă și se șterg cu un șervet de hârtie. Apoi se toacă cubulețe, se adaugă usturoiul pisat, verdeața tocată, se condimentează cu sare, piper […]

vezi reteta

Cartofii dulci se curață de coajă, se taie cubulețe și se pun pe hârtie de copt, într-o tavă pentru cuptor. Se condimentează cu sare, piper și o linguriță de zahăr brun. Se adaugă un cățel de usturoi zdrobit, se stropește totul cu Ulei Unisol cu ierburi aromatice – ardei iute, busuioc, roșii și se lasă […]

vezi reteta

Într-o cratiță încălzim uleiul, adăugăm ceapa, usturoiul tocate mărunt și morcovul dat pe răzătoare. Adăugăm ciupercile curățate și tăiate cuburi și lăsăm să fiarbă totul. Dacă scade prea mult apa lăsată de ciuperci, mai adăugăm 1/2 pahar de apă. După ce au fiert ciupercile 10-15 min. cca., punem smântână dulce și făină înmuiată în apă, […]

vezi reteta

Într-o tigaie, se călesc în ulei Unisol ceapa și usturoiul, tocate mărunt. Se adaugă carnea de pui tocată și după ce s-a pătruns amestecul, se adaugă 100ml apă, cele 2 linguri de pastă de tomate și se lasă pe foc 10 minute până ce carnea se pătrunde bine. După ce a scăzut apă, se ia […]

vezi reteta

Într-o cratiță se încinge uleiul Unisol în care se călește pieptul de pui tăiat fâșii. Se adaugă ceapa tocată mărunt și morcovul felii. Se pune și mazărea, se adaugă apă, până se acoperă ingredientele în întregime și se fierbe totul la foc mic până ce carnea se frăgezește. Mâncarea trebuie să rămână cu suficient lichid, […]

vezi reteta

Într-un bol se dizolvă drojdia cu zahărul, se adaugă uleiul, borșul, coajă de lămâie, zahărul vanilat și praful de sare, se amestecă totul iar, cu ajutorul unei spatule sau linguri de lemn, se adaugă treptat făină și se amestecă până se formează un aluat moale și elastic. Aluatul se lasă la crescut acoperit cu o […]

vezi reteta

Dintr-un kilogram de fasole uscata poti obtine putin peste doua kilograme de fasole fiarta. Lasa fasolea, aleasa si spalata, intr-un vas cu apa rece, peste noapte. Pune-o apoi la fiert impreuna cu cateva boabe de piper, putina sare, o foaie de dafin si trei-patru ramurele de cimbru. Pune o rosie si vei gasi mai putina […]

vezi reteta

Știi că ghebele sunt delicioase, dar rețeta asta le face să strălucească!

vezi reteta

O rețetă perfectă pentru vegetarieni sau cei care țin post. Combinația de vinete cu usturoi și ardei iute dă o savoare pe care n-o vei uita prea curând.

vezi reteta

Încearcă această rețetă fină, pentru o cină de zile mari. Te va surprinde crusta crocantă a fripturii, în contrast cu finețea piureului.

vezi reteta

Iată ca și rețetă care se prepară atât de ușor poate fi spectaculoasă, cât și sănătoasă.

vezi reteta

Un preparat demn de mesele boierești, sarmalele cu arpacaș și prune uscate sunt o rețetă pe care trebuie să o încerci măcar o dată!

vezi reteta

Cine s-ar fi gândit că poți face ceva atât de bun din mere?

vezi reteta

Pare greu de crezut că poți oferi un desert pentru opt persoane cu atât de puține ingrediente!

vezi reteta

O rețetă de cozonac ceva mai light, dar la fel de delicios. Iată cât de ușor se face!

vezi reteta

O negresă delicioasă, pentru zile de răsfăț în familie.  E o rețetă mai ușoara, dar la fel de gustoasă!

vezi reteta

Descoperă o rețetă simplă de ghiveci delicios și savuros.

vezi reteta

O rețetă clasică, dar făcută ca la carte – cu care nu vei da greș niciodată!

vezi reteta

O plăcintă tradițională, atât de bună! Neapărat să nu uiți de verdețuri, ca să te bucuri de toată aroma.

vezi reteta

Un preparat savuros, care te încălzește garantat și te face să te gândești imediat la mesele din copilărie.

vezi reteta
Alte rețete

Se spală dovleceii și se taie în rondele de 0,5 cm grosime, apoi se pun într-un bol adânc. Se toarnă Unisol, ulei de primă presă peste rondelele de dovlecei și se amestecă bine. Se ia o tigaie și se încinge bine. Se pun dovleceii din bol și se rumenesc bine pe ambele părți. Se transferă […]

vezi reteta

Se pregătește aluatul: se pune făina într-un bol, se face loc cu mâna în mijloc, se adaugă drojdia uscată și se amestecă bine. Se adaugă zahărul și ouăle bătute în prealabil, o lingură mare de coajă de lămâie și vanilie. Se toarnă progresiv lapte în timp ce se amestecă cu o mână. Se adaugă Unisol, […]

vezi reteta

Se toacă 5 căței de usturoi (restul se lasă întregi) și ceapa. Se ia o tigaie încăpătoare, se toarnă Unisol, ulei de primă presă și se lasă la încins, apoi se adaugă pulpele de pui. Se presară și piper măcinat peste ele. Se întorc, se asezonează din nou și se mai lasă 8-10 minute până […]

vezi reteta

Se spală bine ciocănelele de pui, se tamponează cu un șervețel, si se condimentează dupa preferinte. Se pune Unisol, ulei de primă presă într-o cratiță, se încinge bine, și se adaugă ciocănelele. Se întorc de pe o parte pe alta, până capătă o crustă aurie. Se toarnă puțină apă, se pune capacul și se lasă […]

vezi reteta

Se toacă varza dulce potrivit, se presară cu puțină sare, apoi se frământă cu mâinile ca să se înmoaie. Se pune Unisol, ulei de primă presă, într-un ceaun, se încinge uleiul, se pune ceapa tăiată mărunt la călit, apoi se adaugă cârnații tăiați bucățele și se lasă câteva minute, astfel încât să fie puțin prăjiți. […]

vezi reteta

Se ia un bol și se bat ouăle împreună cu laptele, până se obține un amestec omogen. Feliile de pâine (de preferat să nu fie proaspete) se trec prin acest amestec pe ambele părți. Se pune Unisol, ulei de primă presă într-o tigaie și se încinge bine. Se prăjesc feliile de pâine trecute prin amestec […]

vezi reteta

Se taie pieptul de pui în felii cât de cât egale. Se bat ușor feliile de piept (se pot bate cu latul cuțitului, nu neapărat cu ciocanul de bucătărie) pentru a păstra carnea fragedă și suculentă. Se asezonează feliile cu sare și piper pe ambele părți. Se folosesc trei recipente cu pereți mai înalți una […]

vezi reteta

Se spală ardeii și se decupează un capac circular din partea de sus (cu tot cu coadă). Se curață interiorul ardeilor de sâmburi și se îndepărtează codița de pe capacul circular. Se curăță cepele și se toacă mărunt. Se încinge o tigaie cu Unisol, ulei de primă presă ierburi aromatice cu ardei iute, roșii și […]

vezi reteta

Se îndepărtează coaja vinetelor, apoi se taie rondele sau pe lung. Se presară pe ambele părți cu sare și se lasă aproximativ 30 de minute. Se tapetează o tavă de cuptor cu hârtie de copt, se așează vinetele pe ea, se stropesc cu Unisol, ulei de primă presă cu ierburi aromatice cu roșii, usturoi și […]

vezi reteta

Se fierb cartofii în apă cu sare timp de 30 de minute. Între timp se desfac prunele și se scot sâmburii, apoi se lasă la scurs. Se curăță cartofii fierți de coajă, se zdrobesc și se amestecă cu 30 de ml Unisol, ulei de primă presă. Când s-a răcit compoziția, se adaugă făina și oul, […]

vezi reteta

Se presară sare și piper peste coastele de porc, apoi se trag la tigaie până se rumenesc. Se pun coastele rumenite într-o tavă încăpătoare, apoi se stropesc din belșug cu Unisol, ulei cu ierburi aromatice, cu ardei iute, busuioc și roșii. Se adaugă miere, sosul de soia, ceapa și usturoiul tocat mărunt și se toarnă […]

vezi reteta

Se spală și se pregătesc legumele și zarzavaturile, se toacă roșiile proaspete, ardeii și ceapa, iar zarzavaturile (morcovii, rădăcina de țelină și păstârnac) se decojesc și se dau pe răzătoare. Într-o oală potrivită (4,5 l) se adaugă 2-3 linguri de Unisol, ulei cu ierburi aromatice cu roșii, usturoi și busuioc, și zarzavaturile rase. Se lasă […]

vezi reteta

Se coc vinetele la flacără mare (sau pe grătar). Se pun într-un castron acoperit pentru aproximativ 4-10 min, pentru a se îndepărta coaja mai ușor. Se curăță de coajă și se pun la scurs (într-o sită sau se așează pe un tocător un pic înclinat) Se coc ardeii pe plită (sau pe grătar), apoi se […]

vezi reteta

Se ung aripioarele de pui cu Ulei Unisol cu ierburi aromatice cu ardei iute, roșii și busuioc, apoi se adaugă boia și sare și se lasă la marinat timp de 30 de minute. Când grătarul este bine încins, se așează aripioarele pe grătar și se întorc după aproximativ 5-10 de minute. Între timp, se amestecă […]

vezi reteta

Se taie cartofii în bucăți egale pentru a se găti uniform și se pun la fiert în apă rece cu sare. Nu se fierb foarte tare (pe trei sferturi), pentru a nu se zdrobi când vor fi amestecați cu celelalte ingrediente. Se călește afumătura in 2-3 linguri de Unisol ulei cu ierburi aromatice cu roșii, […]

vezi reteta

Se taie crapul, se eviscerează, se curăță de solzi, se clătește cu apă rece și se tamponează cu șervețele. Se taie medalioane, se presară cu sare și se lasă 10-15 minute. Se ung bucățile de pește cu Unisol, ulei cu rozmarin, oregano și busuoic, apoi se pun pe grătarul bine încins. De jur împrejur se […]

vezi reteta

Se separă ouăle și se bat albușurile cu zahărul și un vârf de cuțit de sare până se dublează în volum. Se freacă gălbenușurile cu uleiul Unisol. Se adaugă făina cernută și esența de vanilie peste si se amesteca bine. La final se încorporează albușul bătut spumă. Se pune zahărul brun la topit într-o tigaie […]

vezi reteta

Se spală și se taie cartofii, se condimentează cu sare și piper (după gust). Se ia o tavă, se adaugă cartofii și din belșug se toarnă Unisol cu ierburi aromatice roșii, usturoi și busuioc. Se dau la cuptor, pentru 15 min, la 180 grade. Cotletele de berbecuț se asezonează cu Unisol cu ierburi aromatice rozmarin, […]

vezi reteta

Se șterg păstrăvii cu șervețele pentru a nu se lipi de grătar, apoi se presară sare pe pielea păstrăvului și pe o parte și pe cealaltă și se lasă 15 minute. Se tamponează din nou suprafața pielii, dar de data aceasta și în interior. Se asezoneză interiorul cu sare și piper. Se unge bine pielea […]

vezi reteta

Se ia un castron încăpător, se pune brânza de vaci, apoi se sparg ouăle și se adaugă împreună cu sarea, esența de vanilie și coaja rasă de lămâie. Se omogenizează cu un mixer de mână, până când amestecul este cremos și fără cocoloașe. Se cerne făină pe deasupra și se adaugă o linguriță rasă de […]

vezi reteta

Se spală bine cartofii în coajă și se taie în sferturi sau jumătăți (în funcție de dimensiuni). Se așează cartofii într-o tavă încăpătoare, apoi se stropesc bine cu Unisol ulei de primă presă cu ierburi aromatice rozmarin, oregano și busuioc și se amestecă până se răspândește uleiul peste tot. Se zdrobesc cățeii de usturoi cu […]

vezi reteta

Se spală salata, usturoiul și ceapa foarte bine, apoi se toacă frunzele de salată, împreună cu ceapa verde și usturoilul și se pun într-o tigaie, la călit împreună cu Unisol ulei de primă presă. Separat, într-o oală se adaugă aproximativ 2 de litri de apă, se adaugă sare și se pune oala pe foc. Se […]

vezi reteta

Se pun la un loc, într-un bol, iaurtul, zahărul și oul și se amestecă bine. Se adaugă sarea. Se cerne făina împreună cu praful de copt în compoziție și se amestecă în continuare. Se adaugă cele 20 g de Unisol, ulei de primă presă, se frământă câteva minute, apoi se lasă aluatul la odihnit timp […]

vezi reteta

Se pun feliile de pâine (de preferat sa fie pâine de 2-3 zile) la înmuiat în lapte pentru 10 minute. Se amestecă ambele tipuri de carne tocată, apoi se adaugă cartoful crud, usturoiul și ceapa, toate date prin răzătoarea cu găuri foarte mici. Se adaugă ouăle, mărarul și pătrunjelul (dupa gust și tocate foarte mărunt) […]

vezi reteta

Începem cu umplutura. Se toacă o ceapă mărunt, apoi se călește împreună cu usturoiul și se adaugă spanacul. Când spanacul a s-a calit si el suficient, se ia de pe foc. Se bat ouăle într-un bol alături de smântână și ricotta și se adaugă peste spanacul răcit. Se condimentează cu sare și piper. Din ingredientele […]

vezi reteta

Se cerne într-un vas făina, praful de copt și un vârf de cuțit de sare. În alt vas se adaugă Unisol, ulei de primă presă, cu apa și zahăr, apoi se toarnă lichidele peste făină și se adaugă coaja de lămâie rasă și esența de vanilie. Se frământă aluatul și se împarte în două parți […]

vezi reteta

Se spală urzicile în apă rece și se adaugă în apa clocotită cu sare. Se fierb pentru aproximativ 5 minute. Se toacă urzicile fierte mărunt sau se utilizează un blender pentru mărunțire. Se adaugă Unisol, ulei de primă presă într-o tigaie și se călește ceapa. Se adaugă urzicile, o lingură de făină și cățeii de […]

vezi reteta

Se taie prazul și ceapa în rondele de 1,5 cm. Se toacă ardeiul în cubulețe. Se pun ceapa și prazul într-o tigaie și se lasă 5 minute la călit cu 3-5 linguri de Unisol, ulei de primă presă. Se adaugă ardeiul și cățeii de usturoi tocați sau zdrobiți și se amestecă totul. Se adaugă sucul […]

vezi reteta

Se pune apa la fiert într-o oală mare. Se taie cartofii cubulețe și se adaugă în apa clocotită timp de 5-7 minute. Se adaugă Unisol, ulei de primă presă cu ierburi aromatice roșii, usturoi și busuioc într-o tigaie și se călește ceapa, apoi se adaugă și cartofii, care se călesc alături de ceapă pentru 1-2 […]

vezi reteta

Se amestecă făina cu zahărul și cu drojdia și se adaugă lapte (în care au fost fierte semințele batonului de vanilie). Odată făcută maiaua, se lasă la crescut 10-15 minute. Se cerne făina într-un bol, apoi se amestecă zahărul în laptele călduț. Se pune maiaua peste făina cernută și se adaugă gălbenușurile de ou, apoi […]

vezi reteta

Se spală și se curăță organele și se pun la fiert. Apoi sunt tocate mărunt, la cuțit, ori trecute prin mașina de tocat. Se spală ceapa și usturoiul, se toacă mărunt și se trag la tigaie în Unisol de primă presă cu ierburi aromatice rozmarin, oregano și busuioc. Se spală și se toacă pătrunjelul, apoi […]

vezi reteta

Se călește ceapa împreună cu uleiul Unisol Herbs cu roșii, usturoi și busuioc. Se curăță sfecla de coajă și se dă pe răzătoare sau se taie în cuburi mici. Se pun la fiert în 2 litri de apă cartofii tăiați cuburi, restul de legume tăiate cuburi, ceapă călită și se adaugă puțină sare, după gust. […]

vezi reteta

În prealabil, se curăță ficățeii și se lasă 5-10 minute în apă rece înainte de a-i pune la prăjit. Într-o tigaie încăpătoare, se adaugă ulei Unisol de primă presă, cățeii de usturoi și după aproximativ 1 min, se adaugă ficățeii. Se perpelesc la foc mic cu grijă, să nu se ardă. Când ficățeii s-au pătruns […]

vezi reteta

Conopida se curăță și se fierbe în apă cu sare timp de 10 minute. După fierbere, se strecoară și se stoarce excesul de apă. Se pasează cu furculița. Se călește ușor ceapa tocată mărunt și se adaugă peste conopidă. Se pun apoi și usturoiul pisat, ouăle, 200 grame pesmet. Se condimentează după gust și se […]

vezi reteta

Într-un bol, se bat ouăle cu cele 12 linguri de zahăr și esența de vanilie. Când ouăle se fac spumă și își dublează volumul, se amestecă treptat împreună cu uleiul și laptele. La final se adaugă făina și praful de copt și se omogenizează bine. Compoziția se toarnă într-o tavă cu hârtie de copt unsă […]

vezi reteta

Se taie pulpele de pui în bucăți potrivite (sau se pot cumpără ciocănele pentru a nu mai fi nevoie să se porționeze) și se condimentează cu sare și piper, după gust. Se adaugă uleiul Unisol într-o tigaie și se adaugă cățelul de usturoi întreg, zdrobit. Se sotează pentru aproximativ 1 minut, apoi se scoate din […]

vezi reteta

Cartofii se taie în cubulețe (mai mici, nu ca pentru tocană) si se fierb până capătă o textură puțin mai tare decât pentru un piure. Între timp, se călește ceapă într-o tigaie mare (pentru că ulterior, în ea vei găti totul). Când devine sticloasă, se adaugă cartofii și fâșiile de bacon și se asezonează cu […]

vezi reteta

Se umple o oală de aproximativ 6 l cu apă rece, se adaugă 1 lingură de sare și bucățile de carne de pui. Se pune oala pe foc mic, iar când începe să fiarbă, se adună spuma formată la suprafață. Separat, într-o altă oală, se călește ceapa, împreună cu cele 2 linguri de ulei aproximativ […]

vezi reteta

Se setează cuptorul la 180 grade, de preferat se folosește și funcția de ventilație. Se amestestecă ouăle cu zahărul și se bat până se topește zahărul, iar compoziția devine spumoasă. Se adaugă treptat uleiul Unisol, ulterior esența de vanilie și făina și se amestecă pentru câteva minute, pentru a se încorpora făina. Se toarnă compoziția […]

vezi reteta

Într-un bol, se bat icrele cu mixerul cca 5 minute până se albesc, apoi se toarnă treptat uleiul Unisol putin câte putin, mixându-se în continuu. Aproape de final se adaugă puțină zeamă de lămâie, se mai mixează 1 min, iar în cazul în care consistența este prea tare (bățoasă) se pot adăuga opțional 1-2 linguri […]

vezi reteta

Carnea se taie cuburi și se pune la fiert aprox 2 ore. Separat, se călesc în ulei Unisol ceapa și restul legumelor tăiate cubulețe. Se adaugă legumele peste carne, se acoperă cu apă și se lasă la fiert. Când legumele sunt aproape fierte, se adaugă și mazărea, borșul și bulionul, se condimentează cu sare și […]

vezi reteta

Pune uleiul Unisol într-o tigaie antiaderentă și călește ceapa și usturoiul tocate mărunt. Adaugă spanacul, o jumătate de cană de apă și lasă la fiert. Când a fiert spanacul, adaugă smântâna și gălbenușurile și condimentează cu sare și piper. Așează compoziția într-o tavă de tartă și introdu-o câteva minute la cuptor, 180 grade, aprox 10-15 […]

vezi reteta

Se amestecă toate ingredientele într-un bol cu un tel. Cu un polonic se toarnă în tigaie compozi’ia, în strat subțire. Clătitele calde se servesc cu dulceață. Timp preparare: 20 minute Dificultate: ușor

vezi reteta

Se călește caju-ul într-o tigaie la foc mediu până se rumenește ușor. Se toacă ceapa mărunt și se călește în uleiul Unisol de primă presă, la foc mediu, până devine transparentă. Se scoate ceapa și se adauga ciupercile în tigaie, lăsându-le până se rumenesc. Cu ajutorul unui robot de bucătărie, se mărunțește caju-ul până devine […]

vezi reteta

Cartofi, morcovii, albitura și țelina se pun într-un vas la fiert, întregi. Separat, se fierbe carnea și se taie bucăţi după ce s-a răcit. Când legumele au fiert se scot și se lasă la răcit. Se curăță și se taie mărunt și se amestecă într-un vas cu mazărea, carnea, maioneza și sarea, după gust. Mod […]

vezi reteta

Se pun într-un bol zahărul, uleiul, apa, praful de sare şi esenţa de rom. Se mixează bine toate ingredientele şi apoi se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi bicarbonatul. Se amestecă bine făina, astfel încât să nu rămână cocoloaşe, apoi se adaugă nucile mărunţite. Se unge forma de chec cu ulei şi se […]

vezi reteta

Pregătește mai întâi cotletul, desfăcându-l într-o felie pe care o bați cat să fie cat mai întinsă. Prepară un baiț din ulei Unisol cu ierburi aromatice roșii, usturoi și busuioc adauga sare, cimbru, rozmarin, piper și ardei iute. Curăță și pregătește legumele tale preferate. Taie-le în fâșii lungi. Așază cârnații pe felia de bacon și […]

vezi reteta

Pregătirea ingredientelor Cu o zi înainte de prepararea cozonacului toate ingredientele trebuie să fie ținute la temperatura camerei (mai puțin untul și laptele, pe care le putem încălzi). Cel mai important, în momentul preparării cozonacului, ouăle trebuie să fie la temperatura camerei. Preparare maia Se amestecă 1 gălbenuș de ou, 1 linguriță zahăr și se […]

vezi reteta

Se caramelizează zahărul direct într-o tavă de cuptor rotundă, cu pereți înalți. După ce s-a topit zahărul, se așază merele curățate și tăiate pe jumătate. Într-un bol, se mixează ouăle cu 1 cană cu zahăr până devin o spumă albă, apoi se adaugă treptat uleiul Unisol de primă presă, laptele, esență de vanilie, iar la […]

vezi reteta

Căliți ceapa, prazul și usturoiul tocate mărunt în ulei ulei Unisol cu ierburi aromatice – Rozmarin, oregano și busuioc. Se adaugă carnea de pui și se condimentează cu sare și piper. După ce carnea s-a pătruns, se adaugă cașcavalul ras, după care se ia tigaia de pe foc. Într-un vas termorezistent cu diametrul de 20-24 […]

vezi reteta

Cotletul se așază într-o tavă stropită cu ulei Unisol cu ierburi aromatice – Roșii, usturoi și busuioc, sare, piper, usturoi și 250 ml apă. Se bagă la cuptorul încins la 200-220 grade, până când carnea se rumenește și se pătrunde ușor cu furculiță. Separat, într-o tigaie, se sotează ciupercile în ulei Unisol cu ierburi aromatice […]

vezi reteta

Drojdia, zahărul și apă (călduță) se lasă 30 min la dospit, se adaugă oul, uleiul, sarea și făina, iar apoi se frământă până se obține un aluat de pâine elastic. Aluatul se lasă la dospit într-un loc cald, acoperit cu o cârpă sau folie, cel puțin 1 h. Se formează bile de aluat cu diametrul […]

vezi reteta

Într-o tigaie, se toarnă ulei Unisol de primă presă, se călesc ceapă și morcovul tocate mărunt, usturoiul pisat , carnea tocată. Se adaugă condimentele și fasolea, apoi se lasă la foc mic, să se pătrundă compoziția. După ce a fiert carnea, se adaugă și cele 2 linguri de bulion. Dovleacul se taie în 2, se […]

vezi reteta

Din cartofi, se prepară un piure tare (vâscos). Dovlecelul se taie felii pe lung și se prăjesc într-o lingură de ulei Unisol de primă presă. Într-o tavă de cuptor se așază un strat de felii de dovlecel, peste care se întinde piure de cartofi, apoi se adaugă felii de brânză topită, iar deasupra roșiile tocate […]

vezi reteta

Dovleacul se dă pe razatoate, se pune într-o cratiță și se călește în ulei Unisol de primă presă. Se adaugă zahărul și scortișoara și se lasă pe foc până se înmoaie dovleacul. Se așază foile de plăcintă într-o tavă de cuptor, două câte două, se ung cu ulei, apoi se adaugă compoziție, apoi iarăși 2 […]

vezi reteta

Carnea de vită se taie cuburi și se călește în ulei Unisol de primă presă. Se stinge apoi cu apă și se lasă la fiert până se frăgezește carnea. Se adaugă ceapa tocată Julienne, morcovul rondele și restul de condimente, bulion. Se lasă totul la fiert circa 1 ora. La final, se adaugă galuștele de […]

vezi reteta

Într-un vas amestecăm toate ingredientele pentru chifteluțe, până se obține o compoziție omogenă, foarte bine legată. Compoziția se acoperă și se lasă la frigider pentru 30 de minute, timp în care carnea va împrumuta din aroma mirodeniilor. Cu mâinile in permanență umede, se montează chifteluțele și se prăjesc în ulei, apoi se lasă la scurs […]

vezi reteta

Vinetele se taie felii pe lung (grosime 5 mm), peste care se presară sare grunjoasă și se lasă până se scurge toată apă din vinete. Se șterg feliile cu un șervet de hârtie și se așază în tavă de cuptor pe hârtie de copt. Peste feliile de vinete se pun roșiile tocate și amestecate cu […]

vezi reteta

Se condimentează cu sare și piper mușchiul de porc, se așază în tavă de copt, peste el se presară usturoiul tocat, ceapa se taie julienne și se așază peste carne în tavă. Se presară zahărul peste ceapă, apoi se asezonează cu ulei Unisol ierburi aromatice ardei iute, busuioc si rosii, iar la sfârșit se adaugă […]

vezi reteta

Într-o tavă de cuptor, pe hârtie de copt, se așază conopida tăiată buchetele mici, se stropește cu ulei Unisol ierburi aromatice – ardei iute, busuioc și roșii Unisol ierburi aromatice, se presară parmezan și pesmetul, se condimentează cu sare și piper și se amestecă toate ingredientele. Usturoiul se pune întreg în folie de aluminiu și […]

vezi reteta

Fasolea fiartă se așază într-un bol înalt și se condimentează cu sare și piper, apoi se adaugă un cățel de usturoi întreg și 3-4 linguri de ulei Unisol cu ierburi aromatice – Ardei iute, busuioc și roșii. Cu un mixer vertical sau blender, se pasează compoziția până devine o pastă. Separat, într-o tigaie, se pun […]

vezi reteta

Se taie partea superioară a roșiilor sub formă de capac, apoi se scoate pulpa din fiecare roșie, astfel încât să formeze un mic bol. Pulpa roșiilor se va folosi ulterior la compoziție, așa că trebuie păstrată într-un vas. Se trage la tigaie în ulei Unisol cu ierburi aromatice – Roșii, usturoi și busuioc, ceapa, morcovul […]

vezi reteta

Se așază pieptul de pui într-un bol peste care se toarnă laptele, se pune usturoiul tăiat felii și se condimentează cu sare și piper. Se lasă la marinat 2-3 ore la rece (de preferat în frigider). Se coc ardeii pe grătar, se curață de coajă și se lasă întregi. Puiul se gătește pe grătar, după […]

vezi reteta

Se fierb ouăle și cartofii în coajă. Cartofii se curată și se taie felii. Ouăle se taie felii. Ardeiul Kapia se taie în fâșii, iar ceapă se taie Julien. Se adaugă maslinele, se condimentează cu sare, piper, ulei și oțet și se amestecă toată compoziția într-un bol înalt. Se servește rece.

vezi reteta

Pastele se fierb conform indicațiilor de pe ambalaj, se scurg bine, apoi se așază într un bol de salată. Se adaugă conserva de ton scursă de ulei, roșiile cherry tăiate jumătăți, măslinele și frunzele de rucola. Salata se asezonează cu Ulei Unisol cu ierburi aromatice – ardei iute, busuioc, roșii și se condimentează cu sare […]

vezi reteta

Ciupercile se curăță, se așază fără codițe într-o tavă de cuptor cu pălărioarele în sus. Se condimentează cu sare și piper și se umplu cu șuncă/bacon și oul tăiate cubulețe mici. Se stropește totul cu Ulei Unisol cu ierburi aromatice – rozmarin, oregano, busuioc și se lasă tavă în cuptor la 180°C timp de cca. […]

vezi reteta

Feliile de ceafă se condimentează cu sare și piper și se gătesc pe grătar, tavă grill sau grill electric. Morcovii baby se soteaza într-o cratiță cu untul, un pahar de apă și sare. După ce a scăzut apă și s-au gătit, morcovii se iau de pe foc, se adaugă peste ei frunzele de rucola și […]

vezi reteta

Pieptul de pui se feliază și se bate cu ciocanul de șnițele până obținem 2 felii întinse și subțiri pe care le condimentăm cu sare și piper. Separat, pregătim umplutura rulourilor: scoatem roșiile din borcan, le scurgem bine de ulei și le tocăm mărunt. Într-o tigaie, turnăm 3-4 linguri de ulei Unisol cu ierburi aromatice […]

vezi reteta

Se pregătesc 2 fâșii de piept de porc de aproximativ 2, 3 cm grosime. Se condimentează cu sare și piper și se rulează în formă de melc, se fixează cu bețe de frigărui și se așază într-o tavă de cuptor. Alături de carne, se așază cartofi noi condimentați cu sare și piper, apoi tot preparatul […]

vezi reteta

Feliile de piept de pui se condimentează cu sare și piper și se gătesc pe grătar, tava grill sau grill electric. Dovleceii se taie felii pe lungime, se presară cu sare și se lasă câteva minute la scurs să elimine excesul de apă. Se șterg apoi cu un șervet de hârtie și se coc în […]

vezi reteta

Păstrăvul se condimentează cu sare și piper și se prăjește pe grătar, tavă grill sau grill electric. Separat, se pregătește garnitura de roșii uscate. Acestea se scurg bine de uleiul din conservă și se șterg cu un șervet de hârtie. Apoi se toacă cubulețe, se adaugă usturoiul pisat, verdeața tocată, se condimentează cu sare, piper […]

vezi reteta

Cartofii dulci se curață de coajă, se taie cubulețe și se pun pe hârtie de copt, într-o tavă pentru cuptor. Se condimentează cu sare, piper și o linguriță de zahăr brun. Se adaugă un cățel de usturoi zdrobit, se stropește totul cu Ulei Unisol cu ierburi aromatice – ardei iute, busuioc, roșii și se lasă […]

vezi reteta

Într-o cratiță încălzim uleiul, adăugăm ceapa, usturoiul tocate mărunt și morcovul dat pe răzătoare. Adăugăm ciupercile curățate și tăiate cuburi și lăsăm să fiarbă totul. Dacă scade prea mult apa lăsată de ciuperci, mai adăugăm 1/2 pahar de apă. După ce au fiert ciupercile 10-15 min. cca., punem smântână dulce și făină înmuiată în apă, […]

vezi reteta

Într-o tigaie, se călesc în ulei Unisol ceapa și usturoiul, tocate mărunt. Se adaugă carnea de pui tocată și după ce s-a pătruns amestecul, se adaugă 100ml apă, cele 2 linguri de pastă de tomate și se lasă pe foc 10 minute până ce carnea se pătrunde bine. După ce a scăzut apă, se ia […]

vezi reteta

Într-o cratiță se încinge uleiul Unisol în care se călește pieptul de pui tăiat fâșii. Se adaugă ceapa tocată mărunt și morcovul felii. Se pune și mazărea, se adaugă apă, până se acoperă ingredientele în întregime și se fierbe totul la foc mic până ce carnea se frăgezește. Mâncarea trebuie să rămână cu suficient lichid, […]

vezi reteta

Poți prepara această rețetă folosind diferite tipuri de ciuperci (ex: champignon, ghebe, bureți) sau un mix de soiuri. Toacă ceapa mărunt și pune-o la călit în uleiul Unisol. După ce devine transparentă, adaugă sucul de roșii, ciupercile tăiate feliuțe subtiri si apa. Acoperă tigaia cu un capac și lasă totul la foc mic, până scade. […]

vezi reteta

Taie bucăți pulpele de pui și prăjește-le în 25 ml ulei Unisol. Separat, călește ceapa și morcovii în restul de ulei Unisol. Adaugă peste legume smântâna amestecată cu puțină apă. Pune pulpele și completează cu apă cât să le acopere. Cand sunt aproape gata, amestecă făina cu puțină apă și toarn-o peste, pentru a da […]

vezi reteta

Spală ciupercile, scoate-le codițele și așează-le într-o tavă de copt. Toacă mărunt codițele, amestecă-le cu roșiile tocate, parmezanul, usturoiul strivit, pesmetul și condimentele. Umple pălărioarele ciupercilor din tavă cu amestecul de mai sus. Stropește-le cu puțin ulei Unisol, apoi pune-le la cuptor 15 – 20 minute, la 200°C. După ce s-au rumenit, presară pătrunjel tocat […]

vezi reteta

Amestecă mierea, oțetul, sosul de soia, uleiul Unisol, zeama de portocale, salvia, sarea și piperul, pentru a crea o marinadă. Masează rața cu marinada, apoi las-o peste noapte la frigider. Pune rața într-un vas termorezistent si las-o la cuptor, împreună cu sosul în care a stat la marinat, aproximativ o ora si jumătate, până se creează […]

vezi reteta

Cartofi crocanți și delicioși, care se fac una-două!

vezi reteta